13 FEB 2012 di PWTC 13 FEB 2012 di PWTC - The New Minded 13 FEB 2012 di PWTC 13 FEB 2012 di PWTC 13 FEB 2012 di PWTC Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

13 FEB 2012 di PWTC


hye semua... hari nie pegi la jalan2 ke rumah nenek yer.. actually nenek baru keluar drpd hospital, kena denggi...waa, bahaya tu.. time nk balik ternampak la pulak banner nie kat ktm ukm..

so dgn x sengaja jer kaki nie melangkah utk visit kat sana...hahaha.. naik la ktm biasalakan ktm mana pernah keteapinye x delay lama la jugak aq tunggu kat situ adala 30minit.. hahaha..
akhirnye tiba juga aq disana dlm pukul 3ptg lps selesai membuat kejer2 lain...haha. nie visit penutup la katakan.. erm,exibition nyer x dela bnyk sgt tp boleh la nk gi menambah ilmu..hahha... tp x tahulakan sbb saya pergi first day punye la katakan...haha..maybe x bnyk lg kot yg buka booth kat situ.. erm, ade booth nie lama gak la kan aweks tu explain kat saya pasal website ank malaysia buat like fb la mcm gitu, erm , sy tgh dok mengkaji lagi website nie, hahaha, kalo ok sy akan post kan review pasal website tu.. ye lakan kalo nk post kena la kaji dulu apa yg ade dlm website tu..hahaha... erm, x lupa juga kpd cik effa yer sudi menerangkan sy pasal website tu... tu jela kot utk ari nie..hiihi.
have a nice day.. thanks sudi melawat blog nie and membacanyer..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. hahaha... btw thanx sbb sudi mendengar n thanx for signing.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome.. lps nie kena bawak air extra la yer..hiihii

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner