Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube - The New Minded Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Tutorial-cmner nk dapatkan gmbr drpd youtube

hye..assalamualaikum..selamat sejahtera semua... dah lama x update blog.. erm, ari nie sy dpt ilmu baru sje jer nk kongsi dgn anda semua.. mungkin ada yg diantara anda dah tahu, mungkin tidak...so kalo yg dah tahu tu leh la bace yer.. senang jer nk amik thumbnail drpd youtube nie.. ikutilah langkah-langkah yg sy sediakan..


step 1 : sebelum mulakan tutorial click here first
step 2. buka laman web youtube..
step 3 pilih mana2 video yg korg suka.
step 4 dkt url youtube eg : http://www.youtube.com/watch?v=J8bzKV1jVgQ amik yg last sekali nie yg nie  
          J8bzKV1jVgQ
step 5 amik url nie http://img.youtube.com/vi/kod yg terakhir tu paste kat sini/0(yg nie blh la ltk 0,1,2,3,...ikut 
          bape bnyk thumnail video tu ade).jpg
step 6 dah dpt dah url image yg nk tu dan gmbr...

nie adalah cnth yg sy buat drpd link nie http://img.youtube.com/vi/J8bzKV1jVgQ/2.jpg


senang jer kan...kalo berjaya blh la like yer...


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner