tutorial- how to put like box page in blogspot tutorial- how to put like box page in blogspot - The New Minded tutorial- how to put like box page in blogspot tutorial- how to put like box page in blogspot tutorial- how to put like box page in blogspot Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

tutorial- how to put like box page in blogspot

hye semua..ari nie saya nak kongsikan kepada anda bagaimana nak letakkan like box page yang korang buat di facebook tu nak letak dekat blog anda mcm yg ade dkt blog saya nie.. senang jer x susah mana ner pun nak buat nie senang mcm korang sebuat abc..haha.. ok ikuti cara2 nak buat yer..sblm itu
dinasihatkan kpd anda utk melakukan backup template sebelum melakukan apa2 jua dlm mengedit html yer...demi langkah keselamatan..

  1. Pergi ke blogger.com sign in korg nyer account..
  2. Dashboard > Layout 
  3. " Add New Gadget"
  4. Pilih HTLM/JAVASRICPT widget
  5. Lepas tu paste kan code html nie dkt step ke 4 tu
<script type="text/javascript"> 
//<!-- 
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);}); 
//--> 
</script> 
<style type="text/css"> 
.w2bslikebox{background: url("http://1.bp.blogspot.com/--tscpVzcBjo/TdUarKtcAlI/AAAAAAAAA3I/qVkypiYO9rc/s150/w2b_facebookbadge.pn") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;} 
.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;} 
.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;} 
.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;} 
.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;} 
</style><div class="w2bslikebox" style=""><div>
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Ffacebook.com%2Fthenewminded&amp;width=245&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp; connections=9&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=270" scrolling="no" frameborder="0" scrolling="no" style="border: medium none; overflow: hidden; height: 270px; width: 245px;background:#fff;"></iframe><span>Widget by:<a href="http://www.thenewminded.tk">The NewMinded</a></span></div></div>

6. tukarkan thenewminded dgn nama page yg korang buat tu
  eg : www.facebook.com/thenewminded amik yg kena highlight tu

kalo anda xbuat lagi nama utk page tu klik here   selepas itu anda letak nama  page anda di highlight itu..

7. save anda punya widget
8. go to template > edit htlm *for new look blogger*
9. cari perkataan ini <head> copy kan code nie di bawah perkataan tersebut


<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>

10. save the templates. anda telah siap melakukannye..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner