"Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah - The New Minded "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah "Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

"Segmen I Jejak Blog U, U Jejak Blog I" - By Mak Simah

hye...semua lama x update blog nie kan.. hehe..apa join segmen lg??
hahaha..itu jerlakan keje sy kalo dah bosan x tahu nk buat apa..acctually nk buat tutorial pun dah xde idea nk wat ape... yg latest tgh tggu feedback tp mcm x jln jer...hahaha..xpelakan korg xnk xkisah pun bg yg 
tnye aper yg sy ckpkan nie feedback ape?? nie die link tu membuat tutor mengenai dropdwon menu..
jgn lupa la yer singgah utk bace link tu yer...




nie die segmen tu...hehe..
ok..bye2 thanks for reading....=)


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. singgah folo sini dari speedlist no.2
    ..................................................
    http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/02/speed-list.html
    ..................................................
    salam ukhwah (^___^)

    BalasPadam
  2. terima kasih join segmen ni

    your blog da ada dalam bloglist tau :D

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner