tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header - The New Minded tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header tutorial - how to make picture in header Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

tutorial - how to make picture in header

hye semua hari nie nak kongsikan kepada anda semua bagaimana nk letak picture dekat header melalui cara yang paling mudah... mungkin ade yang dah tahu and ade yang tak tahu lagikan.. so kalo yang dah tahu boleh la tgk nk bg tmbh ilmu lagi..hehe..

step 1 : pegi ke template > customise > adjust widths

step 2 : adjust entire blog yg korg nk bape...

step 3 : klik pada apply to blog

step 4 : resize anda punya picture mengikut width yg sama dkt blog td tu..utk di upload

step 5 : klik layout > klik edit header > uploada image from pc > klik save

dah siap...senangkan...

nie extra saya kasi kepada anda... kalo anda punya header picture tu kecik nk kasi centre ikut step nie

step 1 : pegi ke template > customise > advances > add css

step 2 : copy this code   .Header { 
                                     text-align: center; 
                                      }  

step 3 : klik apply to blog...

haha..senangkan nk buat tak payah nak pening2 kepala nk edit html la..apa2 la kan.. hehe..so kalo sape2 yg tak bape nak pandai pasal kod html nie boleh la guna cara ini yer..

thanks sudi baca.. kalo saya tutorial ini menarik jgn lupa share yer klik dkt logo fbshare bawah nie..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner