tutorial - letak ayat al quran di blogspot tutorial - letak ayat al quran di blogspot - The New Minded tutorial - letak ayat al quran di blogspot tutorial - letak ayat al quran di blogspot tutorial - letak ayat al quran di blogspot Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

tutorial - letak ayat al quran di blogspot

hye..semua ari ini saya hendak mengajar macam mana nak letakkan widget al quran di blog anda.. yang mcm ada dkt blog saya nie.. widget al quran nie adalah 3o juzuk bersamaan 114 surah.. turut disediakan translation sekali.. so kalo anda nak boleh la amik and letak di blog anda yer.. ikuti cara2 yang akan sy tunjukkan

step 1 : klik layout > add gadget > HTML / JAVASCRIPT
step 2 : copy kod nie

<script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script type="text/javascript">if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('ab5f11e9-ec54-4ec0-aa70-d93789fe91ed');</script>
<noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/wwwlisten2qurancom">WWW.LISTEN2QURAN.COM</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>! Not seeing a widget? (<a href="http://support.widgetbox.com/">More info</a>)</noscript><span>Jom Visit:<a href="http://www.sungguhsedap.blogspot.com">The NewMinded</a></span>

step 3 : klik save...dah siap..senang jer kan..hehe

so jom la kita letak diblog2 kita yer..

kalo suka blh la share or like yer...

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner