Tutorial : letak fibox di blog Tutorial : letak fibox di blog - The New Minded Tutorial : letak fibox di blog Tutorial : letak fibox di blog Tutorial : letak fibox di blog Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Tutorial : letak fibox di blog

Hye semua ari nie ade permintaan drpd vanilla chocolate nk tahu mcm ner
nk letak chat box dkt blog. ok , jom ikuti tutorial nie..

step 1. pergi ke fibox.ws > klik dkt yg highlight tu

  

step 2. sign up / login melalui fb



step 3. ikut yg di highlight kan tu



step 4.  klik seting




step 5. kuar mcm nie.. ikuti la yg highlight tu
copy kod html tu 



step 6. dashboard > layout > add gadjet







step 7. pilih html


step 8. paste kod yg copy dr step 5 tu dkt tmpt highlight tu




step 9 . save...

dah siap... thank for reading.. 

tag utk  vanilla chocolate..

kalo suka jom like and share yer.. thanks..






If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner