Mei 2012 Mei 2012 - The New Minded Mei 2012 Mei 2012 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Muet

Ini adalah info mengenai muet... Siapa-siapa yg terlepas orientasi tu boleh la tengok di sini dan download image nie... download here

A Butterfly's Lesson

One day, a small opening appeared in a cocoon; a man sat and watched for the butterfly for several hours as it struggled to force its body through that little hole.   It appeared as if it had gotten as far as it could and it could not go any further. Then, it seems to stop making any progress. So the man decided to help the butterfly: he took a pair of scissors and opened the cocoon. The butterfly then emerged easily.   But it had a withered body, it was tiny and shriveled wings. The man continued to watch because he expected that, at any moment, the wings would open, enlarge and expand, to be able to support the butterfly’s body, and become firm. Neither happened! In fact, the butterfly spent the rest of its life crawling around with a withered body and shriveled wings. It never was able to fly.  What the man, in his kindness and his goodwill did not understand was that the restricting cocoon and the struggle required for the butterfly to get through

Malaysian UltraStation – MU FM 24/7

Selamat datang ke Malaysian UltraStation-MU FM 24/7 Streaming Radio Online.. Di Streaming ini hanya memainkan music sahaja 24/7 non stop.. Just buka website dan dgr.. Kini juga boleh di play di kebanyakan semua jenis hp klik sini utk lebih lanjut .... Tiada masalah utk dgr MU FM 24/7 dimana- mana sahaja asalkan anda mempunyai internet... Just enter url or favourite kan url tu and play so simple.. Have  a fun...  Nak dengar klik gmbr nie : ~ 

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner