apa nak buat masa cuti? apa nak buat masa cuti? - The New Minded apa nak buat masa cuti? apa nak buat masa cuti? apa nak buat masa cuti? Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

apa nak buat masa cuti?


Assalamualaikum, selamat sejahtera semua..

Post kali ni nak anda semua yang membaca post nie memberi cadagan

- Apakah yang anda buat semasa mendapat cuti yang lama?? 

Jom share kan apa aktiviti anda ketika cuti dkt comment bawah nie..

thanks for sharing.. 
"sharing is caring"


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. golek2 kat pantai australia.

    tp nak g australia eden x mmpu so berangan atas katil je. heee...


    if i have money and time. traveling klu ada bajet sket. dlm malaysia sudeh. :)

    BalasPadam
  2. oh.. btl gak tu kan.. thanks for ideas..
    akan di fikirkan nanti cmner yer..

    BalasPadam
  3. btl2 duk umah rileks.. mkn2, tgk citer, solat, tido..

    tp kalo nk bez jom gi maha 2012 kasi penat dkt sana.. hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner