Januari 2013 Januari 2013 - The New Minded Januari 2013 Januari 2013 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

It's that true

asslamualaikum and selamat sejahtera... First of all aq tahu english aq broken so ko faham2 jer la kan bile bace.. Jarang guna bi nie, kalo gune pun bila saat yg tengah sedih or pape jer la yang wat aq runsing.. what means that it's that true? I can't believe that almost people said that "ha ko org IT memang tak de sangat perasaan dekat perempuan, asyik dengan ko punye gadjet and laptop jer.. Ko nyer laptop tu la bini, awek ko kan.." Ha?? It's that true what people around said?? This is my opinion la kan, like me i accept what the people around said about that... It's that true because laptop or hp cannot make our feeling hurt and broken our heart but maybe sometime only when it minor problem with it.. but when in people it always make our feeling like broken and others.. This i want to said that when someone people LOVE in IT then have someone that take their heart means the girl taking it.. They will love u and caring for u more than their gadjet an

fenomena terbaru

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... nie time aq tgh blogwalking kan ade la terjumpe satu video parody nie.. saje jer nak share dkt blog nie.. dah lama gak aq tak tengok video matluthfi nie kan.. baru aq perasan memang dah lama.. hehe.. by the way jom tgk video parody nie and aq suka dkt minit2 akhir itu ade 3reasons... nk tahu dengar sendiri hehe... please be nice ketika mengomen yer... thanks...

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner