fenomena terbaru fenomena terbaru - The New Minded fenomena terbaru fenomena terbaru fenomena terbaru Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

fenomena terbaru

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... nie time aq tgh blogwalking kan ade la terjumpe satu video parody nie.. saje jer nak share dkt blog nie.. dah lama gak aq tak tengok video matluthfi nie kan.. baru aq perasan memang dah lama.. hehe..

by the way jom tgk video parody nie and aq suka dkt minit2 akhir itu ade 3reasons... nk tahu dengar sendiri hehe...




please be nice ketika mengomen yer... thanks...

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. dah tengok dah. ada satu lgi psal ni jgk mr.bie. try la dengar. search : mr.bie listen / mr.bie kosong. video dy pnuh pngajaran.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner