I love my handphone :-) I love my handphone :-) - The New Minded I love my handphone :-) I love my handphone :-) I love my handphone :-) Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

I love my handphone :-)

Assalamualaikum and selamat sejahtera...

Ari nie aq nk ckp sal hp aq nie r... Aq tahu hp aq nie dah buruk... Hahahahaha... Nak beli hp baru tp syg lak dkt hp nie sbb still leh gune lagi..

Nape aq syg hp nie, sbb jatuh, baling, hentak bnyk kali still ok lagi... Hahahahaaha... Xde nyer nk skrin retak r bagai. Pas tu lg satu aq blh buka internet, leh buka whatsapp,  fb,  twitter, youtube, blh jadi modem and mcm2 lg la... Cume xleh nk touch screen and main game mcm2 r...

Mesti kata hp nie burukkan mesti xde nyer mcm2 apps... Come on r OS die S60 third edition kot.. Jgn nilai luaran jer cer tgk dalaman die...  :D

Tp kan bru2 nie hp nier wat hal la die nyer keypad wat problem, huru hara dibuatnyer ari tu, nasib skrg dah ok.. Nyaris2 aq nk angkat hp baru... Hehehe..

Btw i love my hp nie... Syg giler dgn hp nie..huhu tp sy syg awk lg dr hp nie la yer... Hehehe..

Tu jer aq nk ckp... Hehehe..

Sape berani lawan dgn hp aq jom try baling tgk sape nyer yg rosak dulu... Hahahahaha..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner