Mr. Blue Mr. Blue - The New Minded Mr. Blue Mr. Blue Mr. Blue Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Mr. Blue

Assalamualaikum... Selamat sejahtera semua.., ape kabo anda semua sihat??

Ermmm.. Actually aq dah lama tak balik umah, bila balik aq nampak patung nie.. Nama die MR. Blue.. Aq terkejut tgk patung nie.. Setahu aq xde perempuan dkt umah nie yg aq tahu mak aq jar perempuan.. Aq tnyet r sape punyer... Mak aq ckp adik aq nyer.. Hahahahahahaha...
Adoi adik aq sorg nie xde bende lain ker ko nk patung nie gak r die nak main... Actually adik aq nie mmg suka patung yg dia suka sekali patung mr.bean,. Skrg nie blue lak..hehehe

Patung nie dpt time beli barang so adik aq la yg main kan... Aq xde la nak main bende nie..hehehe.. Btw dik ikut suka ko r nk main aper asalkan ko happy tu jer aq nak... Hahahahahaha...



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner