masakan aku masakan aku - The New Minded masakan aku masakan aku masakan aku Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

masakan aku




Ari nie aq masak sendiri...jgn main2 dgn aq siap makan dgn minum air rebena bgus x aq..hehehe..
Aq masak nasi Ari nie 1cup beras dgn 1/1/2cup air... Aq mkn sorg jer nasi tu ari nie.hehehe
Dah nampak tak aq dah dewasa skrg..huhu so. Bila kau nk kawen.. Lol

amacam teror tak aku masak nasi.. haaha,,

Act tengah mencari idea nak tulis citer bedtime story... sbb aq tgh kering idea nie... ade sape2 nk kongsikan idea so boleh la tinggal kan komen yer..

thank you..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. fuhhh... nasi bujang...huhu

    BalasPadam
  2. lebih kurang la tp nie special sikit ader fishcake and ketam.. hehe

    BalasPadam
  3. hahahaaha..biasa la tgk la sape masak kan.. hehe

    BalasPadam
  4. fuh mengigil perut...lapar la tgk gmbr ni..

    BalasPadam
  5. hahhaa.. nk mkn jom gi masak sendiri yer... huhu

    BalasPadam
  6. pandainya memasak.. simple, tapi sedap juga..

    BalasPadam
  7. biasa2 jer tu.. tp sedap gak la..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner