naik bus percuma naik bus percuma - The New Minded naik bus percuma naik bus percuma naik bus percuma Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

naik bus percuma

assalamualaikum and selamat sejahtera semua.. apa khabar kalian? sihat ke?

Berkenaan dengan post saya ni mesti anda terfikirkan naik bus percuma dekat mana tu??? bas apa tu??
hehe..

Actually kan, nak cerita time saya naik public transport pagi tadi otw balik rumah naik bus la kan..
Ade seorang mamat nie tahan bus than driver tu pun berhenti la amik dia naik bus tu.. pas tu dia melulu jer masuk tak bayar pun tambang... hahaha... driver tu pun marah la dia tanye tambang mana?? dia pun jawab takda duit la... hahahaha.. pas tu wat muka selamba jer die.. time dia turun tu dia cakap terima kasih!!  nak balik rumah nak pegi minum air.. Dia naik kejap jer bus tu, i think dia punye mind tu ada something problem la sikit..hehe..

Kepada anda jagan naik bus secara percuma kalo anda ada duit dan mampu bayar yer... Sebab kalo anda menipu tanggung la dosa diakhirat nanti yer.. Bus tu pun gerak nak kena guna minyak lagi, nak bayar gaji pekerja lagi so jangan mengada2 suka2 ati nak naik tanpa bayar tambang yer walaupun murah hanya Rm *.

Tapi yang aq respect la kan time naik tu ada seorang pakcik nie la kan time dia nak turun dia cakap terima kasih, assalamualaikum kepada driver tu.. Aq respect la sama itu pak cik terbaik la.. Jarang dah aq nak jumpe orang cakap mcm tu kan.. baru la diri driver tu rasa di hargai kan baru semangat dia nak bawak bus tu.. So apa lagi jom la kita amalkan budaya tu..

Kepada abg2 driver public bus jom sporting sikit bila ada org senyum tu bls la senyum tu.. senyum tu kan sedekah, bukan susah ner pun.. Kita hidup nie kan nak enjoy.. hehe..

thanks for reading..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. betul tu dik.. tak elok ambil kesempatan.. kecuali la kalau betul2 takde duit..

    BalasPadam
  2. Betol tu dik...senyumkan sedekah...:)..
    Kalau kita selalu senyum...insyaAllah Allah pasti lapangkan hati kita :)

    BalasPadam
  3. betul2... kita kena senyum selalu.. baru la bila org tgk kita jer rasa mcm selesa kan :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner