Segmen : Bloglist Segmen : Bloglist - The New Minded Segmen : Bloglist Segmen : Bloglist Segmen : Bloglist Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Segmen : Bloglist

 
Assalamualaikum semua, apa khabar kepada bloggers sihat? hari ini kan saya nak buat satu segmen iaitu bloglist.. Juz copy code dekat atas then paste dekat blog korg and ikuti syarat2 dibawah nie..

Syarat-syarat nak join bloglist saya ada senang jer tak susah mana pun

  1. Follow my blog and like my fb page...
  2. promote bloglist sy dkt blog anda 
  3. kalo ader tempat exchange banner letakkan banner saya disitu yer and sy akan letakkn kembali banner anda di exchanger banner sy..
  4. tarikh tutup join 3 Jun 2013 
  5. jangan lupa tinggalkan url blog anda di ruang komen yang mengatakan anda sudah buat review bloglist sy taw.. 
jom share kepada rakan2 tentang bloglist...

thank you..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner