# 123 # 123 - The New Minded # 123 # 123 # 123 Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

# 123


Assalamualaikum and selamt sejahtera.. anda ape khabar sihat???

Mesti anda tefikirkan apakah 123 ?? Or anda sudah biasa dengan no 123 nie kan... Kenapa saya cakap anda sudah biasa guna 123 or dikenali satu dua tiga , one two three, wahid, isnani, salasa ?? sebab kebanyakkan nye no itu kita dah guna dalam kehidupan kita seharian.. Sebagai contoh ketika kita hendak tangkap gambar kebanyakkan akan kira one two three (123) betul kan?

Katakan lah anda mempunyai seorang anak yang masih budak lagi lingkungan umur 3 tahun mesti anda ajar dia no 123 / satu dua tiga.. betul kan?? ataupun ketika anda henda mengangkat sesuatu benda yang berat secara beramai mesti akan kira 123 kan.. hehe..

So apakah kena mengena 123 dalam post nie yer?? Sebenarnye saya telah mempunyai seorang blogger yang telah mengfollow blog nie di no 123 iaitu Syahirah merupakan seorang blogger bertuah telah mendapat nombor 123 yang kebanyakkan nye dah familiar dengan diri kita.. tahniah di ucap kan kepada syahirah yer..

Saya nak wat review sal blog syahirah ini yer.. Blog adik ini sangat simple and kemas dan juga cepat jer nak loading blog dia sebab tak ada widget yang berat sgt..
Ini merupakan description apa yang di tulis oleh admin blog tersebut yang diedit oleh sy tp apa yang nak disampaikan oleh beliau adalah sama jer..heehe
"...blog beliau merupakan not more kepada diari ... "
kalo nak taw lebih lanjut jom terjah beliau yer




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Bertemu kembali adik cik akak...
    apa kbar....
    tahniah kepada followers 123 tu...

    BalasPadam
  2. tahniah follower dah semakin bertambah.. semoga terus bersemangat untuk berblog..

    BalasPadam
  3. Yup alhamdulillah dah ada ramai follower kak.. Hehe

    BalasPadam
  4. tak sangka kena review. ingtkan apa 123 tu rupanya sya follower ahmad yg ke 123. papepun, terima kasih bnyk2 review blog sya ni. nnt sya letak link review ni kat page 'blog review' dlm blog sya tu.

    thanks again.

    BalasPadam
  5. sama2 yer sya.. tp tahniah jadi follower ke 123

    BalasPadam
  6. Tahniah ^^ moga followers & readers kamu terus meningkat ye..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner