Ogos 2013 Ogos 2013 - The New Minded Ogos 2013 Ogos 2013 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2013

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

bisnes topup

Assalamualaikum & Salam Sejahtera... Adakah anda berminat untuk menjual topup easyreload serandah dari RM5 dengan menggunakan HP anda sahaja?? Boleh menjimatkan duit anda walaupun sedikit.. Jika YA, anda boleh sertai kami dengan yuran pendaftaran yang teramat murah dan berpatutan untuk join.. Terbahagi kepada 2 pakej  : LATEST PROMOTION  Pakej A YURAN PENDAFTARAN dulu  RM40  ( KINI  RM25 ) * FREE  MODAL  RM5   diberi Anda mengurus sendiri perniagaan anda.. Tiada syarat target bulanan ditetapkan.. Kadar diskaun yang diterima  lebih tinggi  berbanding pakej B.. mendapat  SMS REPORT  dan  WEB SERVER   Dapat  topup  menggunakan webserver Boleh tambah modal serendah dari RM 10 Pakej B YURAN PENDAFTARAN hanya ( RM 10 )  Anda mengurus sendiri perniagaan anda.. Tiada syarat target bulanan ditetapkan.. Kadar diskaun yang diterima lebih rendah berbanding pakej A.. mendapat  SMS REPORT  dan  WEB SERVER   Dapat  topup  menggunakan webserver Boleh

4 Hari lagi . . .

Assalamualaikum  and selamat sejahtera kepada anda semua yang sedang membaca nie yer.. Semoga anda diberikan kesejahteraan ye.. Kepada yang tengah sakit2 tu semoga cepat sembuh... Apa yang lagi 4 hari nie?? Mesti anda terfikirkan ala nie mesti nak sambut kemerdekaan yang ke-56 kan.. Actually bende yang anda fikir tu pun betul gak.. Tapi apa yang saya nak ceritakan hari ini adalah berkenan saya akan sambung belajar di peringkat ijazah.. so tarikh melapor diri 1 september 2013... hehe.. Alhamdulillah dapat jugak sambung belajar di IPTA , walaupun jauh tapi bersyukur la dapat gak diteruskan belajar yer.. Kepada mereka yang mendapat kos2 lelong tu kan, nie nasihat saya kepada anda.. Apa itu kos lelong?? Kos lelong ni adalah kos orang tak nak pilih pun kos tu and bukan apa yang kos kita mohon time isi borang apply.. itu apa yang saya faham la kan.. anda mesti rasa down kan bila dapat taw kos yang anda dapat tu kos lelong.. betul tak??           cuba anda fikir kalo semua or

review blog bertuah

assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua.. Hari ni saya akan update beberapa review blog kepada mereka yang telah join giveaway merdeka by ahmadhasif.info baru2 ni.. Tahniah kepada mereka kerana telah memenangi hadiah saguhati daripada saya.. Yang pertama adalah blog  Mrs blueberry blog beliau sangat cepat tuk di bukak and loading.. Tak ada banyak sangat widget tu sebab cepat jer loading.. blog di nampak kemas and cantik.. Nice blog.. kalau mengikut post yang pertama beliau pada bulan march 2013, kira beliau merupakan blogger baru la ni yer.. Kepada anda jom singgah2 sebentar di site adik ni yer.. Yang kedua adalah blog  syuhada salleh   blog beliau cantik sangat saya suka background dia ada gmbr2 kek bintang,etc.. Macam main candy crush lak.. hehe.. kepada anda yang suka pasal lirik2 lagu yang best3 , or info terbaru mengenai movie and etc blh la singgah site belliau yer.. Yang ketiga adalah blog   Syifaul Saira Belia

saya nak buat giveaway

Assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua.. Dah bace kan tajuk untuk post kali ni kan?? Actually saya nak buat segmen giveaway dalam masa yang terdekat ni.. Saya nak minta pandangan kepada para bloggers la kan sesuai tak hadiah ini untuk diberikan kepada para pemenang?? Actually saya tak de sponsor pun ni yang termampu saya boleh buat la kan.. Antara hadiah nye : review blog / promote blog pemenang register pemenang sebagai ajen topup (free,, registration fee sy bayar) and bagi modal RM3..  ok tak kalo hadiah macam tu??? macam tak interesting je kan... ermm.. haha.. tak pun kena ada modal lebih baru leh wat giveaway nie.. hahaha.. actually hadiah tu pun ada benefit gak dekat pemenang sebagai contoh kalo wat review blog akan dapat la jugak manusia singgah dekat site dorang kan...  kalo jadi ajen topup dapat diskaun kalo nak melakukan reload pas tu leh gak wat bisnes jual topup dapat gak keuntungan kepada pemenang tu.. Antara diskaun nye : celcom

Agen topup diperlukan

assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua... Dah lama tak update blog nie.. Sibuk beraya la kata kan.. hehe.. Macam mana dengan raya anda ok?? Banyak tak dapat duit raya?? haha... Alhamdulillah dah tua2 mcm nie pun ade la jugak dapat duit raya.. Ada tak anda mengalami perasaan macam ni time pegi beraya rumah sedara2 yang jarang2 jumpe la katakan setahun sekali je jumpa.. Ehhh dah besar dah anak ko??? atau pun ehhhh sejak bile ko ada anak nie?? tak taw pun... tak pun kan eh sijak bile lak la ko kahwin nie?? x ajak pun... padahal member tu dah ajak dekat fb dia yang tak check pas tu tanya bile kahwin.. hahaha.. Tak pun kan orang cakap eh asal makin sihat kau aku tengok nie.. hehehe, jangan marah yer..  Ha, ni nak kongsi sikit la kan, ~Adakah anda ingin menjimatkan wang anda walaupun sedikit??   jika betul saya ada jawapannya... ~Anda selalu melakukan tambah nilai tapi tak dapat apa2??   Saya ada penyelesaiannya.. ~Selalu kehabisan prepaid disaat anda memerlu

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner