review blog bertuah review blog bertuah - The New Minded review blog bertuah review blog bertuah review blog bertuah Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

review blog bertuah




assalamualaikum and selamat sejahtera kepada anda semua.. Hari ni saya akan update beberapa review blog kepada mereka yang telah join giveaway merdeka by ahmadhasif.info baru2 ni.. Tahniah kepada mereka kerana telah memenangi hadiah saguhati daripada saya..

Yang pertama adalah blog Mrs blueberry



blog beliau sangat cepat tuk di bukak and loading.. Tak ada banyak sangat widget tu sebab cepat jer loading.. blog di nampak kemas and cantik.. Nice blog.. kalau mengikut post yang pertama beliau pada bulan march 2013, kira beliau merupakan blogger baru la ni yer.. Kepada anda jom singgah2 sebentar di site adik ni yer..


Yang kedua adalah blog syuhada salleh 


blog beliau cantik sangat saya suka background dia ada gmbr2 kek bintang,etc.. Macam main candy crush lak.. hehe.. kepada anda yang suka pasal lirik2 lagu yang best3 , or info terbaru mengenai movie and etc blh la singgah site belliau yer..


Yang ketiga adalah blog  Syifaul Saira



Beliau cukup bertuah kerana telah memenangi untuk hadiah top prize dan juga hadiah saguhati.. tahniah diucapkan.. Blog beliau sangat cantik dengan background light purple , nampak kemas jer blog nye..Content blog beliau  banyak gak segmen giveaway beliau join.. tahniah yer sebab support2 kepada bloggers lain.. Nak taw apa yang ade di blog beliau jom singgah


Yang keempat adalah blog kirani mia 


beliau sangat rajin join segmen2 nie.. kepada anda yang suka sangat join segmen2 baru kan boleh la singgah di site beliau tengok2 mana taw ada segmen berkenan nak join ke kan.. hehe.. 
jom singgah site beliau


Yang kelima adalah blog  cahaya ilahi 



di blog beliau anda boleh mendapatkan beberapa info2 segmen2 yang terbaru.. blog beliau pun baru saje ditubuhkan tahun nie.. kepada anda yang mahukan sedikit motivasi boleh la bace disite beliau kerana ada mempunyai post2 mengenai muhasabah diri..








If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner