monyet moden monyet moden - The New Minded monyet moden monyet moden monyet moden Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

monyet moden

Assalamualaikum and selamat sejahtera.. Apa khabar anda semua sihat?? Hope anda semua sihat yer..

ha, ni nak citer apa tu monyet moden kan.. Moyet pakai bju ker?? Haha.. Bkn la.. Ni nak kongsi pernah tak anda tengok moyet makan meggi??? Mesti tak pernah kan.. Tapi itu la kenyataan monyet disini..

teror tak monyet disini.. Haha.. Yang best nye dia amik satu pack terus ade 5bungkus kan..
itu la masalah disini, monyet masuk bilik pas tu amik makanan... Ermmm

kami dinasihatkan supaya tutup tingkap kalau tak ada dalam bilik.. Belakang blok aku adalah mini hutan so mcm2 ade.. Hahaha. Hari2 tengok monyet..

gambar tak de la pulak.. Nnti kalau ade akan saya upload gune lappy yer...

aku rasa kan malam2 monyet dekat sini pergi belajar la.. Hahaha.. Tu yang pandai tu.. Hehe

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. tulah...monyet sekarang nie...memang tak takut dengan manusia..hihi

    BalasPadam
  2. Taw xpe.. Mmg x takot pun dgn manusia

    BalasPadam
  3. Salam...
    Jemput Join SEGMEN ana...
    http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/09/segmen-ikhlas-blogwalking-by-syifaul.html

    BalasPadam
  4. Ms study kat UM dulupun byk monyet.. coklat fiza dlm bilik kat hostel pun dye sebat sbb lupe tutup tingkap..

    BalasPadam
  5. kt kolej saya dlu pun ad monyet jgk..hehehe..biasa la tuu ;)

    BalasPadam
  6. monyet tu pndai.. kalau ambik bnda lain mungkin xde faedah bg diri mereka.. baik mereka ambik mknan.. so perut tu knyang..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner