Disember 2013 Disember 2013 - The New Minded Disember 2013 Disember 2013 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2013

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Akibat Seorang Berkerjaya Jadi Seperti . . .

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Satu penemuan yang telah berjaya saya jumpa ketika scroll2 newsfeed dkt fb  kan terjumpa la satu petikan pasal seorang anak yang tidak mendapat kasih sayang seorang ayah dia, dimana ayah di selalu sibuk dengan kerja sehinngggaa .. . . .  nak tahu apa jom bace petikan ini..

Mungkin sudah ramai yang tahu petikan ini tapi saya just nak share kepada anda semua sebagai tanda peringatan..

ANAK : " Ayah , boleh adik tanya satu soalan ?"
AYAH : "Ya pasti, apakah ia? "
ANAK : " Ayah, berapa banyak duit yang ayah dapat dalam satu jam? "
AYAH : "Itu bukan urusan kamu. Mengapa bertanya perkara seperti ini. ?"
ANAK : "Adik hanya mahu tahu. Beritahulah adik, berapa banyak yang ayah dapat dalam 1 jam?"
AYAH : "Macam-macam lah kamu ni, ayah boleh dapat kalau sejam dalam RM100"
ANAK : "Oh (Dengan kepalanya ke bawah ) ! .
ANAK : " Ayah , boleh adik pinjam RM50? "

SI AYAH MULA MERASA MARAH.

DAD : . …

Cerita Kelakar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Hari ini saya nk update mengenai satu cerita yang mungkin dah ramai tahu kan.. Cerita ini berkisahkan Seorang Anak yatim yang berumur 9 tahun tinggal bersama ayah nya yang sedang sakit... Nama budak ini adalah Ahmad

    Cerita bermula begini...

    Setiap hari budak ini mandikan ayahnya, jaga ayahnya dengan baik setelah ibunya meninggal ketika dia berumur 7 tahun.. Setelah beliau menjaga ayahnya itu akhirnya ayahnya telah meninggal dunia.. kini beliau menjadi anak yatim piaitu...

    Ketika di sekolah... Ustazah masuk ke kelas budak ini dan bertanyakan soalan kepada anak muridnya...

Ustazah : Murid2 siapa nak masuk syurga??

Murid2 : Semua angkat tangan kecuali Ahmad..

ustazah berasa hairan.. Kenapa Ahmad ni tidak angkat tangan?? Lantas soalan kedua ustazah itu tanya..

Ustazahh : Murid2 siapa nak masuk neraka???

Murid2 : Semua tidak angkat tangan...

Ustazah berasa kehairanan lagi kerana Ahmad tidak angkat tangan juga.. Kemudian...

Ustazah : Ahmad.…

Reunion (need idea anda)

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Memandangkan saya ini dah lama jarang2 nak update.. Ha amik kaw ranking site jatuh teruk2 sangat.. hahahha.. First2 hari tu dah lama perasan kan.. Pas tu wat dono je.. Padan muka sendiri jatuh ranking site.. hahaha.. Haish ni penat ni nak kasi up balik.. Takpe2 sebagai pengajaran..

Hari ini nak tanya sikit kepada blogger or readers yang tengah baca ini kan.. Agak2 korang la kan, apa aktiviti yang anda akan buat sewaktu reunion dengan member2 sekelas??

Kalo ada idea nak kongsi leh la bagi taw yer.. Tgh mencari idea gak nie.. Kalau ada tempat menarik2 dekat area kl and selangor boleh la kongsi yer.. hehe.. Thanks..

Kepada my group SM3K3T2 serius tak sabar nak jumpa anda semua wei... Insyallah aq cuba plan sebaik mungkin untuk reunion korang nie r... hahaha..




Contest SEO Eridy

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... Memandangkan saya dah lama tak join contest2 ni kan.. Sekali sekala nak gak join...

Firstly apa yang menarik mengenai contest seo eridy ini adalah hadiah dia.. hahahahaha..
Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6
Amacam menarik kan?? hahaha.. So saje2 jer la test nasib tengok try join Contest Seo Eridy ni yang di url http://eridy.com nie.. 
Secondly pemenang akan ditentukan melalui blog anda ranking keberapa di google page.. Ha!! ni lagi best.. hahaha.. Thanks bro Eridy bagi idea wat macam tu next time boleh la guna untuk blog contest saya pulak yer.. hahhaa..
Nie merupakan tarikh2 yang anda perlu tahu jika nak join. 
Tarikh pendaftaran / penyertaan dibuka : hari ini (diawalkan) – 11.12.13 .
Tarikh pendaftaran ditutup : 11.12.13
Contest bermula : 12.12.13 – 30.12.13
Akhir kata, persaingan agak sengit ni.. hahahhaha... Saya join suka2 jer.. Kalau menang alhamdulillah... hehehe.. Selain daripada i…

Mencari Designer Flyers / Iklan Murah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, hari ini saya ingin mengupdate mengenai "mecari designer flyers / iklan murah"..

Adakah anda sedang mencari designer yang boleh buat artwork untuk anda bagi flyers?? Tapi anda ingin kan yang murah?? Anda baru sahaja berkecempuri dalam bidang perniagaan dan tidak mempunyai modal yang besar untuk membayar artwork yang mahal...

Kini saya ada penyelesaiaanya... Anda boleh gunakan perkhidmatan saya untuk menghasilkan artwork mengikut citarasa anda..

Antara format artwork yang saya tawarkan adalah .ai , .pdf , .gif , .jpg .psd , .png

Saya sudah ada pengalaman hampir 2 tahun dalam proses pembuatan flyers menggunakan format .ai..

Antara contoh artwork yang telah saya hasilkan seperti berikut :-





Artwork jenis apa yang saya boleh lakukan ? 
Flyers Business CardIklan utk diletakkan di websiteIklan berbentuk animasiEdit gambar Mesti anda tertanya2 berapakah harga untuk satu artwork??
Bagi harga adalah bergantung kepada kesusahan kerja, kesemua harga …

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner