Cerita Kelakar Cerita Kelakar - The New Minded Cerita Kelakar Cerita Kelakar Cerita Kelakar Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Cerita Kelakar


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Hari ini saya nk update mengenai satu cerita yang mungkin dah ramai tahu kan.. Cerita ini berkisahkan Seorang Anak yatim yang berumur 9 tahun tinggal bersama ayah nya yang sedang sakit... Nama budak ini adalah Ahmad

    Cerita bermula begini...

    Setiap hari budak ini mandikan ayahnya, jaga ayahnya dengan baik setelah ibunya meninggal ketika dia berumur 7 tahun.. Setelah beliau menjaga ayahnya itu akhirnya ayahnya telah meninggal dunia.. kini beliau menjadi anak yatim piaitu...

    Ketika di sekolah... Ustazah masuk ke kelas budak ini dan bertanyakan soalan kepada anak muridnya...

Ustazah : Murid2 siapa nak masuk syurga??

Murid2 : Semua angkat tangan kecuali Ahmad..

ustazah berasa hairan.. Kenapa Ahmad ni tidak angkat tangan?? Lantas soalan kedua ustazah itu tanya..

Ustazahh : Murid2 siapa nak masuk neraka???

Murid2 : Semua tidak angkat tangan...

Ustazah berasa kehairanan lagi kerana Ahmad tidak angkat tangan juga.. Kemudian...

Ustazah : Ahmad... Kamu nak masuk apa???

Ahmad : Ustazah, ayah saya cakap walauapapun terjadi saya mesti masuk bomba...

Ustazah tersenyum keseorangan..

hehehe.. kalau tak kelakar tu wat2 jer la ketawa yer... hahaha..

jom bace post2 lain...

thanks visit here...



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner