a long time no see a long time no see - The New Minded a long time no see a long time no see a long time no see Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

a long time no see



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Apa khabar anda semua? Sihat ker? Dah lama saya tidak berkarya ini...

What means " a long time no see"? Actually banyak meaning nya kepada saya, antaranya dah lama saya tak jumpa my family, dah lama saya tidak berkarya and dah lama tak jumpa si dia..

Akhirnya, baru sampai dirumah beberapa hari ini terubat la rindu kepada mereka semua... One week I spent time with my mom.. What one week?? wow.. macam tak percaya jer.. Nampak sangat yang saya dah lama tak balik rumah... hehe.. Tak pernah setiap hari keluar dengan mak saya ini..
Semua appointment yang saya buat minggu ini terpaksa saya cancel kan.. ermm... sorry for that kepada mereka yang termasuk list yang saya dah buat appointment tu kan.. I terpaksa berbuat demikian sebab I have to spent my time with my mom....

Segala my appoiment will postpone, insyallah next week I arranged that back.. For my reuninon class sorry for cancelling that this week, actually ramai yang tidak dapat hadir pada hari tersebut so sudah difikirkan terpaksa cancel perjumpaan tu..

Dah lama tak update blog, ermm... my site ranking also drop laju macam air terjun yang turun dari bukit ke dasar sungai... hehe..

Finally, thanks to read my post..Have a nice day..

Sorry guys for cancelling that.

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. luangkan masa dengan emak tu kan lebih bermakna.. >_<

    BalasPadam
  2. yup btl tu... tp sblm ni tidak pernah luang masa sebegitu lama ler.. seronok dpt luang seminggu dgn mak sy.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner