chocolate chip versi hasif mudah chocolate chip versi hasif mudah - The New Minded chocolate chip versi hasif mudah chocolate chip versi hasif mudah chocolate chip versi hasif mudah Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

chocolate chip versi hasif mudah



Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Semalam, timbul mood rajin den nak buat kuih ala3 famous amous tu, hehe... Tapi masih tidak sama lagi...

Masuk ini sudah tiga kali den try resepi yang den dapat pelbagai modify telah dilakukan tapi masih belum perfect lg..

Semalam den modify dengan penambahan kacang badam akhirnya sedap la jugak rasenya tapi perlu diperbaiki lagi...

Anda semua nak rasa? Boleh jer tapi den belum berpuas hati lagi untuk membuka order sebab den belum puas hati lagi dengan taste tp padahal dah okay dah.. Hahaha..

Nak resepi? Boleh je google.com banyak je resepi tu... Resepi semua lebih kurang... Hehe..

Nah amik la gambar ni.. Hehe..

 
Jemput makan.. Hehe.

 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. lapor plak nengok...

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2014/02/big-giveaway-by-iman-zakaria-huda.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner