terdiam terdiam - The New Minded terdiam terdiam terdiam Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

terdiam

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

Entri hari ini adalah terdiam.. Nape dengan terdiam?

Tiba - tiba aku terduduk sebentar mengenang nasib..
Kenapa dengan nasib?

Aku terfikirkan akan result final exam ku.. Rata - rata kawan ku di kolej lain mendapat pointer yang tinggi-tinggi belaka.. Aku punya result belum keluar lagi.. Aku harap akan mendapat result 3.5 keatas.. Aminn..

Mungkin ini cabaran yang perlu aku terima... Mungkin pada masa ini baru aku kenal siapa kah kawan-kawan ku yang terima mendengar masalahku menolong ku ketika susah.. Mungkin ini lah dinamakan cabaran dalam dunia bisnes.. Yer saya mengaku bukan senang untuk buat bisnes ini.. Memerlukan networking or support dari kawan2 yang kuat.. kalau tidak terumbang ambing..

Apa yang saya harap, saya tidak akan sombong kepada rakan-rakan saya terhadap apa yang mereka tawarkan kepada saya.. Saya untung kamu untung.. Saya tolong kamu lain kali kamu tolong saya.. Itu konsep yang cuba saya amalkan..

Saya tahu bila call awk je mesti ckp sal bisnes bila jumpa je mesti cakap sal bisnes sorry la yer.. Memang itu je terfikir2 dekat otak ni. Tapi den dah buktikan 99% satu hari keluar takde cakap sal bisnes tapi terkeluar satu ayat jer.. hahaha..

Mungkin saya belum berjumpa dengan mana-mana supplier yang nak kasi murah... Belum tiba masanya lagi.. Law ada just tinggalkan komen bila tiba masanya nanti insyallah saya akan contact anda.. Walaupun saya hanya untung RM5  tapi saya akan bagi best price kepada anda semua yang membeli dengan saya.. Agak2 lepas untuk saya mencari sesuap nasi itu sudah alhamdulillah..

Kepada anda peace yaw.. Setiap harga yang saya tawarkan itu ada sebabnya kenapa murah or mahal...

Mungkin ini sudah cukup membuat aku terdiam sepanjang malam ini berfikirkan nasib diriku ini..

Perkongsian untuk yang bakal2 bukak bisnes or dah ada bisnes ;

- Jika ada rakan anda yang tawarkan sesuatu produk kepada anda tolong jangan cakap ala aku leh dapat lagi murah dari harga kau.. Dalam tak sedar anda telah menguris hati kawan anda itu.. Sila la anda tolak dengan cara yang lebih sopan macam cakap, kalau aku berminat aku update kau semula thanks for the tawaran tu yer.. Kan sedap dengar..
Anda perlu ingat tidak semestinya anda akan berada diatas selama2nya akan ada juga naik turunnya.. So hargai la kawan anda..

Just untuk perkongsian sahaja... Jangan ada yang terasa la yer.. Sama2 la kita berubah.. Mohon maaf kalau ada yang terasa. Peace yaw..

Eh anda memang seorang yang sentiasa update di blog ini.. tahniah kepada anda..
Saya tahu ada orang yang  sedang membaca blog ini walaupun tiada komen.. haha..
thanks


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner