Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu - The New Minded Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Jagalah ayatmu, jagalah percakapanmu, jagalah sikapmu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Apa ini nak jaga2...
Saya berasa agak kecewa pun ada jugak dengan tengok posting2 di Twitter dan facebook... Bolehkah anda...anda...anda... Semua guna perkataan yang baik???
Can u avoid use perkataan ini secara public view seperti lahanat, bodoh, kimak, dan perkataan yang lain...

Haish aku tak paham la apa nak jadi.. Mungkin dah jadi budaya aku rasa.. Tapi kalo anda post guna ayat mcm tu ia umpama melambangkan sifat diri anda.. Terang2 la ko bukak aib ko dkt umum bg taw sifat ko suka mencarut.. Haish..

Apa nak jadi ??? Sila la jaga ayat anda yer..
Kalau muka tu hensem,cantik, budak hot ker tapi kalau asyik guna perkataan mcm tu serius r takde gunanya la.. Wat malu jer..

Anda terasa.. Sila la berubah yer.. Sakit hati aku tgk post org yg gune perkataan yg tidak sdp dibace nie..

pesanan drpd saya sila jaga percakapan dan ayat anda yer.. Kalo nk marah sekali pun x Yah la nak post dkt public pastu siap kuar mencarut lagi tu... Kalau x kuar mencarut its okay lagi la... Apa nak jadi...

Aku doakan anda semua ini berubah la yer menjadi yg lebih baik.. Aminn..
 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. budak zaman skang ni, dah terbiasa guna perkataan2 mcm tuh.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner