Pemenang SEO Ahmad Hasif Pemenang SEO Ahmad Hasif - The New Minded Pemenang SEO Ahmad Hasif Pemenang SEO Ahmad Hasif Pemenang SEO Ahmad Hasif Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Pemenang SEO Ahmad Hasif

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

First of All saya mohon maaf kerana lewat umumkan pemenang.. Kerana agak kesibukkan buat masa ini..

So far inilah pemenang bertuah contest SEO Ahmad Hasif

Blog Pertama untuk Direview Nurul Zafirah


- Pertama blog beliau ini nampak kemas dan simple.. Apa yang saya suka adalah cepat je loading.. Ini mungkin tidak banyak apps yang diletak beliau... Btw beliau mempunyai nice theme.. Good Job.. Jom kita sama2 naikkan ranking jadi top 10 site ranking di malaysia.

Penambahbaikkan first saya buka blog beliau tidak jumpa button page mungkin kena letak button page tuk senang org back to homepage :)



Blog kedua adalah Qaseh ku


Kalau anda nak belajar memasak boleh singgah ke blog beliau ada juga bagi tahu mengenai resepi2 masakan.. 

Theme blog beliau juga cantik and teratur.. 

Penambahbaikkan mungkin perlu letak button homepage juga.. mungkin perlu kurangkan widgets.. sbb agak loading juga site kamu tu.. shoutbox better guna satu jer.. hehe.. senang nnti kamu mahu handle..

apa2 pun blog kamu terbaikk.. nice blog cantik background blog..



Kenapa la dari tadi asyik komen sal homepage button?? 

Sebab itu main point yang kena ada disetiap site tuk memudahkan pengguna tuk back ke homepage bila dah jauh pegi ke blog anda...

Cuba anda fikirkan jika on laptop tapi tak jumpa ayat shutdown? Macam mana nak buat? Tak kan setiap kali nak off kena guna CMD ... Lebih kurang sama la apabila berada di website..

 Just pandangan jagan marah, huhu

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. thanx ye atas komen..akan cuba dibaiki lg pada masa akan dtg.. :)

    BalasPadam
  2. makaseh ye. in sha Allah fyrah akan baikpulih blog tu. (:

    BalasPadam
  3. sama2.. thanks sudi join segmen saya..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner