Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? - The New Minded Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik? Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Adakah Pelaburan Emas Fizikal Terbaik?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Mesti anda pernah dengarkan mari beli emas mari beli emas..


Kenapa dengan emas?? Cuba fikirkan apa yg ada dgn emas???


Kenapa emas dikenakan zakat?? Cuba fikirkan..


Jadi adakah pelaburan emas fizikal adalah terbaik?


Jawapan : Ya. Betul..
Kerana :-
  1. Nilai emas tu adalah stabil.. Dan amat tinggi nilainya. Bukti kita membeli asset iaitu emas berat 20g dan ada tinggal kan jumlah wang 500 ketika itu pada tahun 1994.. Berdasarkan contoh diatas iaitu kini sudah 20 tahun yang mana satu ada nilai yang tertinggi??? Adakah emas atau wang 500?? Sudah semestinya emas 20g itu.. Kenapa ? Sebab emas tidak akan susut nilainya berbanding dengan duit yang anda ada..
  2. kuasa membeli akan berkurang jika anda menggunakan duit sebagai contoh RM1 5tahun sebelum anda boleh beli Nasi Lemak biasa 5 tahun selepas RM2 baru anda boleh membeli nasi lemak biasa.. Jika emas 1g 5tahun sebelum dengan nilainya 5tahun sekarang sama tetapi jika ditukarkan kepada wang ia meningkat berbanding 5tahun sebelumnya..
Jadi anda masih ragu3 emas itu menguntungkan??


Anda masih terfikir bagaimana nak mulakan membeli emas?


Sila subscribe blog sy dengan memasukkan Emel anda di sidebar sebelah kanan 👉 ada bertulis subscribe


Saya akan ajar anda bagaimana hendak membeli emas goldbar 1g atleast satu tahun disamping anda dapat menyimpan wang dan dalam masa sama dapat membeli emas 1g setiap tahun..


Anda rasa info ini berguna sila share di laman sosial Twitter Facebook google plus & etc



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner