Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda - The New Minded Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Teknik Mengawal Cash Flow Duit Anda

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Bagaimana Cara untuk mengawal aliran tunai anda ?

  1. Gaya hidup
  2. apa yang kita beli
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk membeli sesuatu barang yang mahal harganya sehingga terpaksa berhutang..
  3. Smartphone yang kita pakai
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk mengejar produk terbaru dalam pasaran smartphone, tiada siapa juga memaksa kita untuk kita menggunakan Smartphone yang berharga Hampir RM2000.00++
  4. Gaya permakanan kita
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk makan di gerai fast food or gerai makan di luar.
  5. Kereta atau kenderaan yang kita gunakan
    Tiada siapa yang memaksa kita untuk membeli kereta atau kenderaan baru yang hanya bertujuan untuk menunjuk-nunjuk kepada kawan-kawan.
  6. Pekerjaan
    Kita boleh melakukan kerja sampingan dan tiada siapa yang memaksa kita untuk bekerja makan gaji sahaja.
  7. Pelaburan duit
    Tiada siapa yang melarang untuk kita melabur duit kita ditempat pelaburan yang selamat dan sah disisi undang-undang
Kesemua faktor diatas akan mempengaruhi aliran tunai kita setiap bulan..
Jika anda pandai mengawal aliran tunai anda. Nescaya anda tidak akan mengalami masalah dalam hutang.
Mari kita tentukan ekonomi kehidupan kita sendiri..
Mulakan selangkah demi selangkah..

Anda sudah bersedia untuk berubah ??
Jom Baca Artikel ini Teknik Menyimpan RM
Anda merasa artikel ini beguna untuk rakan anda??
Mari like dan share artikel ini di laman sosial..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Nice..

    Papaglamz bw di sini. Jom terjah Papaglamz

    Assalamualaikum

    Tahukan anda 3 daripada 100 orang di dunia ini menghidap penyakit migrain? Kajian yang dilakukan oleh World Health Organisation menunjukkan penyakit migrain juge merupakan antara 3 penyakit utama dunia.
    Baca lagi.......

    http://www.papaglamz.com/2014/12/10-fakta-yang-anda-perlu-tahu-tentang.html?m=1

    BalasPadam
  2. Sy setuju...tak guna beli brg branded klu hakikatnya duit simpanan pun tak de...

    BalasPadam
  3. Yup betul tu puan @ibuNoey
    Yg penting kita perlu ada duit Simpanan tuk digunakan pada waktu perlu dan juga sbg Simpanan tuk anak kita pada masa akan dtg..
    Jom bace artikel ini..

    https://www.blogahbar.tk/2014/12/teknik-menyimpan-duit-rm.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner