Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali - The New Minded Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali


*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)


Jemput baca



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. salam,,iqha singgah sini ye :)
    http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/12/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html
    P/s: dah lama follow

    BalasPadam
  2. Hi :) Datang bw! Follow 235 :)

    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/12/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  3. Selamat bersegmen. PApaglamz pun join..

    BalasPadam
  4. dari segmen yang sama :)

    http://flawlesssakura.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  5. salam ziarah
    http://congekcakdongput-ami.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum! done follow.. singgah sini dari segmen yang sama..

    http://dotdotmissme.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  7. assalamualaikum, datang menyinggah dari segmen yang sama :D

    http://serisori.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  8. salam perkenalan..

    http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/01/new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  9. hai.. assalamualaikum. dri segmen yg sama.. jom singgah blog saya pulak..

    http://belogkalerpurple.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  10. Hai..singgah dari segmen yang sama.

    Jemput singgah ke blog :)

    http://www.azhafizah.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by-sulyanie.html

    BalasPadam
  11. ayu dtg dari segmen yg sama..ada masa singgah la ke blog ayu... ayu ada juga buat segmen nanti boleh la join ye..tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  12. Hi, singgah dan follow sini dari segmen sama :)

    http://husnamalek.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum...
    singgah sini sambil follow :)
    jom singgah
    http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2014/12/segmen-new-year-blogwalking-januari-by_31.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner