Teknik SEO Blog Website Berkesan 2015 Teknik SEO Blog Website Berkesan 2015 - The New Minded Teknik SEO Blog Website Berkesan 2015 Teknik SEO Blog Website Berkesan 2015 Teknik SEO Blog Website Berkesan 2015 Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Teknik SEO Blog Website Berkesan 2015


Teknik website berada di Search engine Google, yahoo, bing Apa yang perlu anda lakukan?


Pertama mesti masuk rank global dulu..


Kedua dapat masuk rank Country lagi cun..


Ketiga buat exchange link.. Backlink..


Keempat update post secara konsisten..


Kelima dapatkan unik visitor...


Keenam guna https


Jika tak berjaya ada satu lg rahsia iaitu
Ketujuh - simpan dulu nk pm sendiri tanya..


Antara website yg dijadikan experiment...


Bukti website yang pernah masuk rank global and Country https://www.lenovomurah.tk/ Sekarang kalau google handphone lenovo murah boleh jumpa lagi website itu..


Satu website dalam proses experiment lagi.. Tak sampai 2bulan dah masuk rank global.. https://www.blogahbar.tk/
Skrg di rank ke 12 231 808


Antara website yg awal menjadi experiment adalah menggunakan domain www.ahmadhasif.info skrg dah tak guna lagi domain tu..
Banyak sale sy dkt url tu.. Hahaha.. Antara yg top sale adalah Kuih Raya Semperit..


Once dah masuk rank global and rank Country insyallah akan mudah masuk Search engine..


Ilmu ni sy bg free dkt anda yg nk guna...
Sila la guna utk tujuan yg baik ye.. Haha..


Tgk antara gambar screenshot website2 diatas masuk di rank global and Country rank

2

3

4

5

6

Jika rasa berguna sila klik like and share di sosial network


Bersambung..
Next artikel akan saya ajar Step by Step lebih detail..
Untuk sentiasa update sila Subcribe Us Di sidebar sebelah kanan dengan masukkan Emel anda..


Anda juga mungkin meminati ini Perancangan Kewangan

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Bw sini..
    Bnyk lg ilmu blogging yg nk dipelajari ni..
    Cemana nk masuk rank global, country tu eh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut Step diatas..
      Dapatkan unique visitor..
      Update blog consisten

      Padam
  2. Dah lama x check Alexa.
    Saya x reti sangat SEO ni.
    Faham sikit2 je..

    BalasPadam
  3. wah hebat! terbaik! tapi ne amik mase nk hadam skit... huihui.. tq sharing :)..
    please share more.. kih3x..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah akan share lagi..
      Hadam slow2..
      Jemput join community google plus tuk update pelbagai artikel dan info

      Padam
  4. kena sedut ilmu ni bebetui ni ;)

    BalasPadam
  5. Sedih je check Alexa, teruk bebenor ranking Mai, tapi bila baca balik blog sendri pun baru bleh terima hakikat, hahahahahaha.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner