Antara Domain Susah Masuk Rank dan Search Engine Antara Domain Susah Masuk Rank dan Search Engine - The New Minded Antara Domain Susah Masuk Rank dan Search Engine Antara Domain Susah Masuk Rank dan Search Engine Antara Domain Susah Masuk Rank dan Search Engine Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Antara Domain Susah Masuk Rank dan Search Engine

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Alang2 saya sukar untuk tidur malam ini Nak turun sikit ilmu yang ada ini untuk para new bloggers.. Saban Hari akan ada new bloggers yang akan terfikir macam mana teknik nak masuk rank alexa Search engine pastu nak guna domain apa dekat mana nak cari domain murah dan percuma.. Itu semua yang akan di alami oleh para bloggers...


Berbekalkan handphone Lumia 920 ini saya akan turunkan ilmu yang ada..


Domain itu penting ke??
Kenapa tidak guna kan blogspot.com sahaja?


Ya domain itu penting supaya orang senang nak ingat dan kunjungi website kita semula.
contoh keyword yang biasa kita gune google.com nak cari pape ko google.com jer Search.. Kan senang ingat itu..


Jadi domain apa yang sesuai??
Percuma or berbayar ?
Setiap domain yang ada ada kelebihan masing2.. Tak semestinya yang percuma itu teruk..
Apa yang penting adalah bagaimana teknik nak bagi blog anda masuk ke Search engine..


Okay sekarang saya akan cerita kan mengenai domain..
domain yang percuma antara nya yang masih wujud lagi adalah dot.tk
Yang macam blog sy guna sekarang ini..
www.blogahbar.tk
Apa kelebihan dia adalah percuma dan ada yang berbayar..
Apa yang saya perhatikan kalau anda guna domain dot.tk ini agak sukar sedikit untuk masuk ke rank global dan Search engine..
Jika anda kena cara senang je nak masuk..
Rank anda juga akan cepat jatuh jika kurang visitor or lama tak update kan..
Tapi ia dapat menjimatkan duit anda untuk membayar domain.. Its Free..


Kedua domain dot.info domain ini juga saya pernah guna tapi agak mahal nak renew..
Paling kuat dan susah nak jatuh rank dan Search engine sekali tu dah masuk agak lambat nak jatuh.. Macam saya dah beberapa bulan dah expired rank dia masih tinggi lagi..
Sekarang orang lain dah beli domain tu.. Hmm penat saya naikkan rank domain tu..


Domain dot.biz domain berbayar dan murah..
Domain Price RM4 jer setahun.. Agak murah.. Setakat saya pernah guna tak pernah lagi masuk rank global alexa.. Haha.. Maybe tak kena cara..


Jadi apa yang anda kisah mengenai domain?


Yang perlu anda kisah adalah bagaimana nak masuk ke Search engine.. SEO tu penting keyword itu penting backlink itu penting komen itu penting link itu penting.. Tools2 itu penting https itu penting... Dan banyak lagi penting..


Ada post saya ajar macam mana nak masuk ke Search engine...


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner