Belajar SEO 2 tahun 2015 Belajar SEO 2 tahun 2015 - The New Minded Belajar SEO 2 tahun 2015 Belajar SEO 2 tahun 2015 Belajar SEO 2 tahun 2015 Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Belajar SEO 2 tahun 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Kita sambung dari sesi lepa yer.. Yang mana tak tahu sesi lepas boleh tgk link ini..



Singgah sini Belajar SEO Kain Cotton Cantik2


Apa criteria nak SEO nak optomize website anda?


Antara website yang senang untuk masuk ke Search engina adalah www.blogger.com
Iya betul blog anda sekarang ni..


Jadi apa criteria seterusnya...
Background putih , teks mudah dibaca, website tak lambat nak boot masuk.. Ha yang ini penting sebab kalau lambat saya sendiri akan tekan pangkah haha.. So anda akan hilang unik visitor.. Nak tahu lambat ke laju nak masuk website anda tu kalau guna broadband kan bila habis qouta cuba masuk agak2 lambat ke cepat dari biasa..


Apa yang penting adalah unik visitor yang aktif.. Seperti beliau mengomen dipos2 anda..
Exchange link..


Subscribe Us untuk mudah kan anda dapat ilmu seo yang terbaru dari blog ini..


Bersambung ke siri seterusnya...

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner