Belajar SEO Belajar SEO - The New Minded Belajar SEO Belajar SEO Belajar SEO Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Belajar SEO

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum..


Sibuk dengan SEO tapi pernah anda tahu apa maksud seo..
SEO = Search Engine Optimization...


Macam mana Search engine nak optimize website anda??


Apa criteria yang diperlukan?


Macam mana nak berada di fiirst Search engine selain berbayar?


Contoth tempahan kuih raya 2015 www.blogahbar.tk kini kembali masuk ke First Search engine .


Macam mana saya lakukan?


Saya tidak menggunakan iklan.. Hanya natural seo sahaja..


p/s ada yang sanggup berbayar beratus2 untuk hadiri kelas seo ini...


Antara teknik yang basic yer..
Teknik SEO Berkesan Serta Bukti


Domain Susah NaK Masuk Search Engine?


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. cuma tau sikit - sikit je ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sikit2 itu yg amat berguna..
      Keep update dgn blog ini insyallah sy akan beri ilmu yg ada peringkat demi peringkat..

      Padam
  2. Tahu sikit2 jer takleh nak lawan OTAI hehehe ........Singgah dan follow sini..tq ya sudi singgah kat blog kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sikit2 itu bila dikumpul jadi banyak..
      Lepastu praktikkan dan ia jadi bumm seo naik mendadak..

      Welcome selalu la ye singgah sini..

      Padam
  3. Balasan
    1. Alhamdulillah bgus la jika dah tahu..
      Jemput2 la selalu singgah sini ye..
      Ada masa sy turunkan ilmu yg ada lgi..

      Padam
  4. wah menarik...mcm mne agak nya natural seo tu ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia berdasarkan content blog, backlink, warna blog, load widget, erorr & referiing url & etc..
      Termasuk juga unique visitor or organic visitor..
      Kalau ada salah mohon betul kan yer.. Haha.. Itu apa yg sy faham berdasarkan artikel yg sy tulis tu..

      Jadi bila ada semua tu baru senang nak masuk ke Search engine :)

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner