Cara Memasang Iklan Melalui Template Cara Memasang Iklan Melalui Template - The New Minded Cara Memasang Iklan Melalui Template Cara Memasang Iklan Melalui Template Cara Memasang Iklan Melalui Template Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Cara Memasang Iklan Melalui Template

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Hari ini saya akan ajar anda bagaimana nak pasang iklan di blog..
Iklan ini akan berada disetiap post anda..
Cara dia senang je..
Sebelum anda edit html sila buat backup dulu..
Template > ada tulis backup and restore
Dh backup jom teruskan..
Pergi ke Template > edit html
Klik di ruang html tu dan tekan ctrl+f untuk find perkataan ini..
<  /b  :includable>
Ada banyak perkataan itu.. Anda cari yang selepas dia ada tulis
< b :  includable id=   'postQuickedit'
Boleh tengok di gambar dibawah..
Lepas itu and copy code iklan anda dan paste kan di sebelum <  /b :  includable > 
seperti dalam gambar.

Code iklan saya adalah

&lt;b:if cond=&#39;data:blog.isMobile&#39;&gt;
&lt;center&gt;
&lt;a href=&quot;https://www.bajusweetmuslimah.tk/&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-GucXmNSmcVw/VO8xQ44hyeI/AAAAAAAABR8/KtKHlcf7_vw/s1600/UPDATED_ADS-UTK-BAJUSWEETMUSLIMAH.gif&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/center&gt;
&lt;/b:if&gt;


Lepas itu save tamplate siap..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner