Usb port lumia 920 problem Usb port lumia 920 problem - The New Minded Usb port lumia 920 problem Usb port lumia 920 problem Usb port lumia 920 problem Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Usb port lumia 920 problem

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hand phone lumia 920 saya punya usb port dekat  hp tu rosak..

Citer dia macam ini masa itu tengah caj handphone lepas itu tiba tiba dia tak caj.. Lepas tu pelik la rasa, cuba try dekat tablet lain boleh je caj..

Lepas tu try semula dekat hp memang tak masuk lepas itu pegang di usb cabel tu panas sangat.. Bila bau usb dkt hp tu bau hangit.. Dalam hati dah berdebar dah la itu je hand phone smartphone yang ku ada..

Jadi semalam sy pergi la ke kedai Nokia Store klcc , lepas itu saya suruh dorg test guna wireless charger pup hidup handphone itu.. Dalam hati punya la lega.. Alhamdulillah hp selamat..

Lepas itu org tu suruh hantar hp ke center di pj utk repair..

Tp buat masa ini guna wireless charger dulu la nampaknya..

Nasib la handphone tu tak short ke board dia sekali.. Nasib dekat port usb tu je... Kalau ke board menangis ler dah le data tak backup pape..

Lepas handphone hidup je terus backup data guna apps sendanywhere terbaik laju giler rate transfer dia..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner