Almond bagus turunkan berat badan? Almond bagus turunkan berat badan? - The New Minded Almond bagus turunkan berat badan? Almond bagus turunkan berat badan? Almond bagus turunkan berat badan? Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Almond bagus turunkan berat badan?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Tahukah almonds atau Prunus dulcis nama saintifik banyak memberi khasiat kepada manusia.. Jadi tidak mustahil kenapa harga almonds dipasaran agak mahal yer.

1 ounce / 23 almonds = 160 calories and good sources of protein and fiber. 

Almonds contain a variety of antioxidant, flavonoids quercetin, kaempferol which may preveny cancer cell growth and oxidation of LDL (bad) cholesterol and attributed to increased risk for heart disease.

84 grams of almonds to a low calories diet enhanced weight loss compared to a low fat, low clories diet alone. The diet that included almonds produced greater and longer sustained weight loss...

Jadi kepada mereka yang ingin turun berat badan tu kan jom cuba kaedah ini.. Tak perlu consume ubat2.. Hanya amalkan makan almonds buat diet mknn and excercise dah tentu kita tahu apa yang kita consume tu adalah bahan semulajadi ye..

Selamat mencuba..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner