Berlaku lagi gegaran di Sabah Berlaku lagi gegaran di Sabah - The New Minded Berlaku lagi gegaran di Sabah Berlaku lagi gegaran di Sabah Berlaku lagi gegaran di Sabah Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Berlaku lagi gegaran di Sabah


Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Saat aku tengah main coc atas katil tiba-tiba rasa katil goyang..
Ingat katil ni nak patah..
Aku pun goyang katil tengok kukuh lagi lepas tu pegang dinding ha sah gempa bumi..
Saat tu kedengaran orang suruh turun orang keluar turun tangga dan pengawal meniupkan wisel amaran juga...

Saat lama tidak rasa gegar.. Tiba-tiba terasa semula pagi ni jam 2.30+am gitu.. 
Agak kuat tapi tidak sekuat mula2 hari tu..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner