Biskut Semperit Biskut Semperit - The New Minded Biskut Semperit Biskut Semperit Biskut Semperit Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Biskut Semperit


Biskut Semperit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini saya akan menceritakan mengenai kuih semperit.

Resepi biskut semperit merupakan resepi turun temurun dari mak saya sehinggalah kepada saya. Saya sendiri telah ceburi belajar membuat ini sejak umur saya 9 tahun lagi. Sehinggalah pada umur saya 16 tahun mak saya menyuruh saya membuat sendiri. 

Jadi sejak dari itu lah saya membuat sendiri biskut semperit ini. Jika kira pengalaman teknik pembuatan semua hampir 12 tahun telah saya ketahui dan belajar. Jika anda ingin tahu pengalaman saya membuat kuih ini secara sendirian hampir 5 tahun telah saya ceburi. 

Jadi ini merupakan kali ketiga saya menjual secara online dan promote di blog ini. Jika anda merupakan salah seorang yang mencari kepuasan dan kenikmatan biskut semperit yang rasa tradisional boleh la cuba biskut semperit yang saya lakukan ini.

Kebanyakkan feedback dari mereka yang telah membeli biskut semperit ini mengatakan
  •  "... sudah lama saya mencari rasa kuih semperit sebegini ..."
  • "... dik kuih ini memang sedap belum sempat raya lagi dah habis, akak nak repeat order lagi boleh ..."
Ini adalah merupakan bebera qoute dari pembeli yang pernah membeli kuih semperit ini. Jadi jika anda inginkan kuih semperit ini boleh membuat tempahan ye. 


Jadi berapa harga satu balang ?
RM25.00 satu balang mempunyai 50 keping.

Penghantaran?
Percuma di kawasan ampang / tesco ampang sahaja.
Kawasan lain caj akan dikenakan.
Contoh kuala lumpur :- KL Sentral, Masjid Jamek, Sogo, KLCC = RM10

Postage?
Ada. Tapi risiko kuih ini akan pecah adalah tinggi. Jika anda berminat risiko anda tangungg.


Jadi kepada mereka yang tinggal di kawasan kuala lumpur dan Selangor tersangat la rugi jika anda tidak mencuba biskut semperit ini.


Jadi jom buat tempahan. klick Order Form button bawah ini.


Jadi berapa harga satu balang ?

RM20.00 satu balang mempunyai 40 keping. 

Penghantaran?

Percuma di kawasan ampang / tesco ampang sahaja.

Kawasan lain caj akan dikenakan bermula dari RM5.00.

Contoh kuala lumpur :- KL Sentral, Masjid Jamek, Sogo, KLCC = RM10

Postage?

Tidak Ada. Risiko kuih ini akan pecah adalah tinggi. 


Jadi kepada mereka yang tinggal di kawasan kuala lumpur dan Selangor tersangat la rugi jika anda tidak mencuba biskut semperit ini.

" Mari rasai kenikmatan biskut semperit yang sebenar "

Jadi jom buat tempahan. klick Order Form button bawah ini.







If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. wow.. semperit tradisional style.. hehehe.. susah nak dapat dah..

    BalasPadam
  2. Sedapnyerrr.. blogwalking here..

    BalasPadam
  3. haa, sedap.. terasaa dh kehangatan raya .. walau harini puasa pertama ..

    BalasPadam
  4. yummy..anak2 akak memang suka kuih semperit ^_^*

    BalasPadam
  5. suka juga sempret ni....bila masuk mulut kena dok diam...hehe
    #clickclicknufnang
    jom baca sini

    http://www.azirahman.com/2015/06/akhirnya-bertemu-kaedah-sesuai-menghindarkan-cicak-lipas.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner