Kriteria blog mesra pembaca Kriteria blog mesra pembaca - The New Minded Kriteria blog mesra pembaca Kriteria blog mesra pembaca Kriteria blog mesra pembaca Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Kriteria blog mesra pembaca




Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit apakah kriteria blog yang menarik minat pembaca..

1- Tiada iklan pop up or fly ads or iklan terlalu banyak di blog

2- Blog tidak lambat untuk diload.. Ini disebabkan terlampau banyak widget dan template yang agak besar size tuk di load..

3- Ruang komen senang di cari.. Dan komen anda direply..Maybe ada reader akan datang semula or tidak.

Contoh situasi :- ada reader komen bertanyakan soalan tpi komen itu visible diblog anda dan anda tidak menjawab persoalan itu.. Nampak agak kurang manis disitu..

Situasi lain.. Ada sesetengah blog komen hanya diapprove baru visiblekan pastu pekena lak orang yg komen tu tanya soalan pastu anda tidak jawab soalan dia.. Itu pun nampak lagi kurang manis..

Nampak macam tak pentingkan kan reply komen ini tapi besar effect di blog anda nanti.. Jadi mari kita mula reply komen reader diblog anda ok..

4- Artikel menarik.. Ini dah terlalu biasa kita dengar kan jadi semua orang dah tahu..

5- Spamming.. Ini bukan masalah spamming di ruang komen.. Tapi anda membuat spamming artikel di group2.. Okay ini agak obvious  annoying.. Memang la anda ingin promote post anda utk org baca. Tidak salah tapi jangan dalam masa 60saat hampir 6 group anda shared.. Ini la masalah berlaku di facebook sekarang.. Bila scroll nampak la benda yg sama repeated.. Ini yang membuatkan sy berpindah menggunakan google plus..

Okay itu sahaja info yang saya nak share hari ini..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Alhamdulilkah, skrg nak rajin lg reply komen kawan2 yang singgah..iklan da xde..hehe..tmpt nk komen pun senang jumpa..artikel kena wat lg menarik nampaknya..time kasih share tips..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup.. Jom sama2 kita reply mesej kawan2 yg singgah yer..
      Most welcome :)

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner