Tutorial Cara Paste Screenshot Online Tutorial Cara Paste Screenshot Online - The New Minded Tutorial Cara Paste Screenshot Online Tutorial Cara Paste Screenshot Online Tutorial Cara Paste Screenshot Online Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Tutorial Cara Paste Screenshot Online


Tutorial Paste Screenshot Online Free.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 
Hari ini saya nak share satu tutorial mengenai bagaimana anda boleh paste gambar yang anda screenshot dari desktop or laptop secara online.

Perkara ini maybe berguna kepada mereka yang menggunakan perkhidmatan servis komputer internet secara percuma seperti di library universiti or dimana - mana sahaja.

Selalunya komputer yang ada di library universiti macam saya nie basic je yang ada memory un tidak besar jadi maybe cara ini boleh membantu mereka yang ingin screenshot screen ke untuk rujukan nantikan. 

Jadi mari ikuti step - step dibawah ini :

  1. Sila ke website http://snag.gy/ 
website http://snag.gy/

Ia seperti gambar diatas.. 

  • Lepas itu anda tekan print scrn di keyboard komputer > bukak website ctrl + v

ia akan jadi seperti ini.
  • selepas siap dia upload gambar itu ia akan keluar seperti gambar dibawah ini.
gambar siap diupload



  • jadi jika anda ingin save gambar itu ke hard disk anda or pendrive
    guna mause right click > save as > save
    seperti gambar di bawah

Lepas itu siap. Mudah kan. Jadi lepas ini tidak perlu pening kepala lagi mahu fikir dekat mana la nak paste gambar kan. Guna cara ini. 






If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner