Umobile UMI30 Umobile UMI30 - The New Minded Umobile UMI30 Umobile UMI30 Umobile UMI30 Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Umobile UMI30


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin membuat sedikit Review mengenai Umobile Unlimited Mobile Internet (UMI) yang bernilai RM30, dikenali UMI30.

Saya telah menggunakan umobile lama dah actually since 2012 jika tidak silap. Zaman2 baru muncul whatsapp, bbm, wechat kan. Waktu itu saya hanya menggunakan nokia 6120 classic time zaman matrikulasi itu. Legend dah telefon itu.

Okay apa yang anda dapat apabila anda subcribe UMI30 ini ?

  1. 1.5Gb Qouta.
  2. FREE 30 minit call to all network.
  3. FREE streaming youtube .
  4. FREE call to same network everyday
Seperti anda lihat gambar di atas qouta yang saya telah guna pada bulan ini sebanyak 2.66 Gb telah melebihi 1.5 Gb. Apa yang bestnya ia masih boleh digunakan. Masih boleh saya update blog sekarang ini , masih boleh membuka google plus, whatsapp , wechat , viber call and line call semua masih boleh lagi tidak mengecewakan. Masih juga boleh saya berblogwalking. 

Kepada yang suka main game Clash Of Clan (COC) memang sesuai. Sy masih boleh bermain COC lagi dengan lancar tanpa sebarang masalah. 

Selain itu, anda juga akan menikmati FREE Streaming di youtube tanpa had. Tapi dari jam 2.00am sehingga 10.00 am. Boleh stream HD lagi taw. Tidak mengecewakan. Sungguh laju walaupun qouta telah habis. 

Jadi apa lagi yang anda tunggu. Jika anak anda ingin menggunakan telco pilihlah umobile sungguh jimat. Maklumlah anak mana ada kejer mak ayah la yang kena supportkan.. hehe.. 


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Saya dah cuba pakai umobile, tapi malangnya dekat tmpt saya nie line umobile worse giler.. pakai sekejap jer.. pastu burn camtu jer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oooo.. Dimana tu?
      Skrg ni umobile dh luaskan coverage dia..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner