Surau Di Suria KLCC Surau Di Suria KLCC - The New Minded Surau Di Suria KLCC Surau Di Suria KLCC Surau Di Suria KLCC Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Surau Di Suria KLCC

Ruang Solat Di Surau KLCC

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kepada mereka yang tertanya-tanya ada ke surau di Suria KLCC ?

Jawapanya ADA.

Ruang Solatnya agak besar dan selesa.

Mari kita lihat bagaimana cara nak pergi ke surau di KLCC ini.

Ada perlu turun sampai ke Level C (LG) dari escalator belah kiri anda Nampak kedai jam swatch > cold storage anda ikut je laluan itu straight sampai anda Nampak seperti di gambar 1 ini ada maybank and kedai camera.

Gambar 1
Gambar 2
 Anda terus je nanti Nampak ada signboard surau.
Anda akan Nampak pos Malaysia itu dah kira betul la destinasi yang anda ingin tuju itu.
Anda terus je nanti belok kiri ye ada Nampak signboard ke surau sebelum ke pintu keluar tu.

Signboard ke surau
Sebelum anda masuk ke ruang solat ada bahagian ruang menunggu.
Agak besar dan selesa siap ada kipas lagi.

Ruang Menunggu
Di surau KLCC ini juga turut menyediakan ruang menyusun kasut. Ha yang ini ok Nampak kemas je kasut disusun di rak takdelah nanti kena sepak kan letak dekat bawah.

Rak kasut

Ruang Mengambil Wudhuk
Ruang mengambil wudhuk juga bersih dan terjaga. Banyak juga disediakan paip2 di ruang mengambil wudhuk ini.
Jadi keseluruhan surau yang disediakan oleh suria klcc ini agak selesa dan cantik. Jadi kepada mereka yang tertanya-tanya dimana surau ini terletak di klcc kan hope article ini dapat membantu anda ye.
Jadi lepas ini tiada alasan lagi anda tidak menunaikan solat yer. :)

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. blogwalking jalan2 klcc cari surau.. hihhi selamat hari raya ^_~`

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya...
      Jln klcc cari surau yer..

      Padam
  2. besar dan luas, selalunya pun memang ramai org di sini.berbilang bangsa

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup betul tu.. besar dan luas.. pelbagai bangsa ada dkt situ mcm di luar negara lak rasa.. haha.. :D

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner