Lunch hari ini Lunch hari ini - The New Minded Lunch hari ini Lunch hari ini Lunch hari ini Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Lunch hari ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ini berjalan - jalan dengan mak sampai ke bangsar.. Haha jauh juga berjalan ari ni yer..

Pergi ke midvalley ingat nak cari barang nak masuk hutan nanti.
Cari2 tak de berkenan dekat hati..

Lepas tu turun ke nu sentral dkt kl sentral..
Pergi la masuk ke kedai reebok.. Dah beberapa kali aku masuk kedai tu usha baju dekat situ.. Ternyata masih murah ada sale up to 50% ooo.. Jadi baju yang berkenan ari tu tengok ada lagi. 
Apa lagi sambar la baju tu kan dgn beberapa brg lain..

Susah juga nak cari baju kain utk running lengan panjang ni.. Merata cari masuk sana sini takde. Hmmm..

Jadi lepas tu dah waktu utk lunch mencari kedai makan utk makan..

Tiba-tiba mak ajak masuk ke chicken rice shop.. Pup.. Dah bape kurun tah aq tak masuk chicken rice shop..

Dengan secara tiba-tiba ada dtg memori.. Aisemen..
Jadi aq pun mkn la sampai abis, biarkan memori tu duk diam2 aq nak makn dulu..

6day left before masuk hutan selama 12hari...


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Hati masuk hutan..kerana kita sedang berkongsi alam..moga Allah permudahkan semuanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin.. Moga dipermudahkan urusan ketika disana nnti..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner