Akhirnya Berwajah Baru Akhirnya Berwajah Baru - The New Minded Akhirnya Berwajah Baru Akhirnya Berwajah Baru Akhirnya Berwajah Baru Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Akhirnya Berwajah Baru


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Akhirnya berwajah baru juga sliding beg aku ni ye.. Yang lama punya yang berwarna kuning itu brand le coq sportif. Lebih kurang hampir 2 tahun kalau tak silap dia berkhidmat dengan aku akhirnya berganti dah dengan beg yang baru. 

Tapi sayangnya aku dengan beg itu hanya hati ni je tahu bertapa sayang dengan beg itu, kemana saje aku pergi sentiasa dia ada disisi, cukuplah dia dah berkhidmat hampir 2 tahun dengan aku masa untuk dia berehat pula.. Hujan panas jerebu telah di redahi olehnya.. Waa ayat sastera gitu.. hihi..

Actually lama sudah mencari beg ganti ni, aku sebenarnya tak suka jenis yang tinggi tu standard orang pakai tu, sebab susah aku nak berjalan asyik bergeser je dengan perut ni ha. hahaha.. Jadi itu merata aku cari yang ngam2 sama saiz macam yang kuning itu.. Punya la susah ooo mahu cari.. seriuss.. 

Aku mencari juga brand le coq sportif ni di klcc, pergi cari tutup dah dia.. hmmm.. jadi aku pun tak taw la mana lagi mahu cari le coq sportif ni. 

Jadi kali ni beg aku berzip.. hmmm agak leceh la aku nak angkat barang lepas ni.. haha.. merata juga cari beg tiada zip, tiada lak aku jumpa.. hmmm.. Itu pasal la aku sayang sama beg kuning itu.. hehe.. 



Jadi ini la beg baru tu... Simple je tiada corak2 itu yang aku suka... Ia agak lebar sedikit dari beg yang lama tu. Bagus juga dia lebar boleh muat masuk tab and charger.. hehe..  Lepas itu dia ada banyak zip dan banyak partition.. Ha kira ok la tu kan.. 

Ok itu je la cerita pasal beg berwajah baru... hope dia berkhidmat la dengan baik ye lepas ini.. hehe..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. saya klu cari beg utamakan byk compartment ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oooo yg bnyk compartment... Sy suka jenis yg buka terus capai... Tak suka jenis yg zip bnyk sgt susah nk capai barang.

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner