Disember 2015 Disember 2015 - The New Minded Disember 2015 Disember 2015 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2015

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Free 1GB - UMI Umobile Promotion December 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kepada pengguna telco umobile kini ada berita gembira buat anda.. Sempena akhir tahun 2015, umobile ada memberi 1GB free qouta internet kepada pengguna UMI Plans dan juga Kepada postpaid. Jadi kepada yang masih tidak tahu mengenai ini lagi sempat lagi untuk anda renew plan Unlimited Mobile Internet (UMI) sebelum 31 December 2015 untuk menikmati 1Gb qouta internet untuk 30hari.                Apa yang paling seronok adalah FREE video streaming di youtube mulai jam 2.00 am.. Jadi jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan qouta internet secara percuma dari umobile ini..

Pencarian Blog Terkemas 2015!

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain. Click Gambar untuk Join Tau!! Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger. Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

Apabila Kecewa Terjadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... Apabila kecewa terjadi habis kesemua blog - blog dan buku - buku yang dulu rajin aku baca dan update tinggal begitu aje... Hampir 9 bulan masih terpahat lagi sakit tu di hati ni.. and then semalam member bawa teman hantar parent dia di airport lepas tu dia ajak pergi jalan - jalan.. Masa pergi jalan banyak la juga tempat kami pergi pertama mall Oceanus, mall ni masih baru ada la sempat aku sambar satu jacket disini.. memang smart.. lepas tu dekat situ dia punya pemandangan pantai pergh memang awesome, cantikk sangat.. Tak sempat nak amik gambar because bateri abis lak masa tu.. Sambil makan kek secret recipe sambil release stress and tengok kapal - kapal ada dekat situ. nice la juga pemandangan di situ.. Next kami pergi mall baru juga dikenali sebagai Imago, okay dekat sini memang besar banyak butik-butik je dekat sini.. Yang best butik louis banyak pilihan jaket jeans dia ada.. maybe sbb baru buka lagi kan stok un banyak.. Jadi jalan

Plan Trip Ke Singapura

Tempat Menarik Di Singapura Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..  Apa Plan Trip ke Singapura ?.. Tiba-tiba rasa macam nak pergi ke singapore pula.. haha..  Cuti semester ni kan lama hampir sebulan juga balik di rumah, tiada buat apa-apa pun dirumah baik pergi jalan kan.. Jadi rasa macam nak lawat Singapore beberapa hari and then balik semula ke Malaysia la kan..  So, planning mahu pergi beberapa tempat dahulu untuk kali ini. Kalau ikutkan senarai yang dibuat maybe 5 kawasan akan dilawat. Boleh lihat gambar diatas dalam bulatan merah tu.. kalau sempat mahu juga pergi ke bulatan kuning tu. Tempat yang di dalam bulatan merah tu nama dia : Q = National Museum of Singapore R = Merlion Park U = Fountain of Wealth W = Singapore Flyer Tempat yang di dalam bulatan kuning tu : A = Labrador Nature Reserve D = Singapore Cable Car F  = Sentosa Jadi jika ikut pengiraan saya la kan 5 tempat didalam bulatan merah tu boleh di lawat sebab masing - masing dekat an

Kehabisan Idea Menulis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Lama betul tidak update blog ini.. Ada beberapa post yang berada di dalam draft tapi tidak dipublishkan.. Entahlah maybe artikle itu tidak sesuai utk dipublish kan.. Actually telah kehabisan idea sy untuk menulis blog ini.. Idea nak digenerate un tiada dah. Adakah dah tiba masa untuk berhenti dalam dunia blog ini.. hurm.. Mood un tidak dalam condition yang baik sejak beberapa bulan ni. Maybe akan berehat untuk seketika waktu ya.. Jumpa lagi.. Kepada yang ada idea utk menulis or ada benda nak di review tinggal la diruang komen ya..

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner