Apabila Kecewa Terjadi Apabila Kecewa Terjadi - The New Minded Apabila Kecewa Terjadi Apabila Kecewa Terjadi Apabila Kecewa Terjadi Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Apabila Kecewa Terjadi


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Apabila kecewa terjadi habis kesemua blog - blog dan buku - buku yang dulu rajin aku baca dan update tinggal begitu aje...

Hampir 9 bulan masih terpahat lagi sakit tu di hati ni.. and then semalam member bawa teman hantar parent dia di airport lepas tu dia ajak pergi jalan - jalan..

Masa pergi jalan banyak la juga tempat kami pergi pertama mall Oceanus, mall ni masih baru ada la sempat aku sambar satu jacket disini.. memang smart.. lepas tu dekat situ dia punya pemandangan pantai pergh memang awesome, cantikk sangat.. Tak sempat nak amik gambar because bateri abis lak masa tu.. Sambil makan kek secret recipe sambil release stress and tengok kapal - kapal ada dekat situ. nice la juga pemandangan di situ..

Next kami pergi mall baru juga dikenali sebagai Imago, okay dekat sini memang besar banyak butik-butik je dekat sini.. Yang best butik louis banyak pilihan jaket jeans dia ada.. maybe sbb baru buka lagi kan stok un banyak.. Jadi jalan - jalan masuk la popular book setelah sekian lama tak masuk ke sana..

Pusing - pusing dalam tu tiba-tiba minat nak baca tu muncul kembali, haha.. tertarik dengan tajuk buku ni "DO less Achieve More".. Jadi aku pun amik la satu tapi belum baca lagi.. baru je beli semalam kan..

Lepas tu kami pulang.. Jadi aku rasa terubat la sikit rasa pedih hati ni kan.. dan mood untuk berblog pun macam kembali balik la kot.. Insyallah..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Selamat dtg ke dunia blog semula! jgn sbb kecewa buat semua kerja awak tak menjadi ye. :)
    It's time to move on :)))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tgk la mcm mana nnti..

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner