Plan Trip Ke Singapura Plan Trip Ke Singapura - The New Minded Plan Trip Ke Singapura Plan Trip Ke Singapura Plan Trip Ke Singapura Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Plan Trip Ke Singapura

Tempat Menarik Di Singapura
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Apa Plan Trip ke Singapura ?.. Tiba-tiba rasa macam nak pergi ke singapore pula.. haha.. 

Cuti semester ni kan lama hampir sebulan juga balik di rumah, tiada buat apa-apa pun dirumah baik pergi jalan kan.. Jadi rasa macam nak lawat Singapore beberapa hari and then balik semula ke Malaysia la kan.. 

So, planning mahu pergi beberapa tempat dahulu untuk kali ini. Kalau ikutkan senarai yang dibuat maybe 5 kawasan akan dilawat. Boleh lihat gambar diatas dalam bulatan merah tu.. kalau sempat mahu juga pergi ke bulatan kuning tu.

Tempat yang di dalam bulatan merah tu nama dia :
  • Q = National Museum of Singapore
  • R = Merlion Park
  • U = Fountain of Wealth
  • W = Singapore Flyer
Tempat yang di dalam bulatan kuning tu :
  • A = Labrador Nature Reserve
  • D = Singapore Cable Car
  • F  = Sentosa
Jadi jika ikut pengiraan saya la kan 5 tempat didalam bulatan merah tu boleh di lawat sebab masing - masing dekat antara satu sama lain boleh dikatakan walking distance la kalau tak pun boleh naik public transport.

Kenapa saya pilih 5 tempat itu terlebih dahulu? Sebab itu merupakan salah satu macam simbolik / landmark dekat singapore la kan.. Jadi bagus lawat disitu dulu baru pergi ke tempat-tempat lain..

Jadi jika dalam bulatan kuning tu agak jauh juga la jika dilihat di map ni.. hmm. macam tak sempat mahu pergi untuk kali ni.. maybe next time.. 

Jadi sekarang tengah survey sama ada naik bus Nice di kl ke singapore or naik flight ke jb and jb naik shuttle bus ke singapore.. 

Hope berjaya la hasrat cuti ni pergi ke singapore.. hehe.. kena tengok dulu bajet kalau cukup dapatla pergi ke singapore kalau tidak next time je la.. 




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner