Tutorial Pop Up Email Subscribtion Tutorial Pop Up Email Subscribtion - The New Minded Tutorial Pop Up Email Subscribtion Tutorial Pop Up Email Subscribtion Tutorial Pop Up Email Subscribtion Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Tutorial Pop Up Email Subscribtion

Mail Chimp tutorial
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin membuat satu tutorial pop up email subscribtion.

Bagi mereka yang ingin memulakan bisnes atau mereka yang mempunyai blog info ingin keep in touch dengan readers anda boleh mengikuti tutorial ini.

Bagi mereka yang khusus untuk mulakan perniagaan online dan ingin menghantar promosi terbaru kepada pelanggan anda mailchimp ini sangat membantu. Sebagai contoh macam email yang selalu dapat dari parkson yang mengiklankan produk yang tengah promosi kepada email anda. Ia mailchimp ini dapat lakukan perkara itu.

Tamabahan pula mailchimp ini merupakan percuma untuk 2000 subscriber dan 12 000 mail per bulan.

Untuk tutorial kali ini saya akan mengajar bagaimana cara untuk setup pop up email subscription form ini.

  1. Langkah pertama perlu pergi website mailchimp dan signup link
  2. Anda perlu isi butiran-butiran yang dikehendaki.
  3. Selepas dah Berjaya akaun aktif anda boleh memulakan create list.

  4.  Selepas anda isi kesemua detail itu anda pelu tekan save..
  5. Paparan seperti dibawah akan keluar
Langkah 5..

Anda  perlu menekaan signup form.



Paparan seperti ini akan keluar seperti dibawah, anda perlu memilih subcriber pop up.
 
 
 Paparan untuk edit akan keluar seperti gambar dibawah.. Anda perlu edit perkataan dan tekan generate code.
 
 
 
Selepas itu anda siap anda perlu tekan generate code dan copy code tu dan paste di blog html anda..
 
Untuk mudah diblogspot anda boleh pergi ke layout > add gadget > choose html > paste code tadi di ruang itu dan save..
 
Result anda boleh lihat begini..
 
 

 



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner