Februari 2016 Februari 2016 - The New Minded Februari 2016 Februari 2016 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2016

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Adakah SEO Sudah Mati ?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 
Hari ini saya akan berkongsi mengenai pandangan saya mengenai adakah seo sudah mati? 
Sebelum saya mengulas lebih lanjut ingin saya memberi peringatan bahawa didalam post ini akan saya bongkarkan rahsia teknik SEO yang berkesan yang ramai orang tidak tahu atau sedar. Mahupun didedahkan secara umum secara besar-besaran. Jadi post kali ini akan menjadi panjang dan sila ambil masa anda untuk membaca, serius ia tidak rugi masa anda pun.
Berbalik semula kepada tajuk entry kali ini, adakah seo sudah mati?
Sudah semestinya pada pandangan saya adalah tidak sama sekali. Search engine optimization ini tidak akan mati. Kalau ia mati macam mana anda nak buat search ? dan dapatkan result yang anda inginkan.
Saya akan berkongsi sedikit mengenai pengalaman saya semenjak terlibat dalam dunia blogger akhir tahun 2011.
Untuk makluman, saya telah menceburi dunia blogger ini sejak akhir tahun 2011 dan mula aktif pada tahun 2012. Sejak dari itu, saya telah menyelongk…

Cantiknya Header Background Percuma

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya tiba-tiba rasa ingin mulakan misi terbaru saya yang telah lama saya tinggalkan. Apa misi itu?

Misi itu adalah membuat tutorial untuk para blogger gunakan disamping saya akan memberikan freebies - freebies yang saya buat sendiri ke emel anda seminggu sekali @ sebulan sekali.

Memandangkan saya diberi sedikit ilmu berkenaan ilmu blog ni, coding, sedikit ilmu mengenai seo yang saya ada ingin saya kongsikan bersama anda.

Ilmu yang saya ada ini insyallah akan saya berikan kepada anda yang baru dalam dunia blogger ataupun sudah lama untuk sama-sama kita tambah ilmu.

Berbalik semula dengan topik post saya cantiknya header background percuma yang telah saya design sendiri ni. Cantikkan?

Nak header background ni untuk letak di blog anda? Boleh tiada masalah. Nak ubah ayat welcom tu menjadi nama blog anda? boleh tiada masalah, just nanti reply emel saya je.

Jadi macam mana nak dapatkan freebie ni semua?

Senang sahaja. Anda perlu isi form subcri…

SEGMEN BLOGLIST VITAMINWAWA MARCH-MAY 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kepada blogger-blogger sana.. Jom sama-sama kita support CIk wan punya segmen..

Tamat Pada 5 Mac 2016
Selamat Bersegmen..

Apa itu Zika Virus?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 
Hari ini saya ingin berkongsi secara ringkas mengenai apa itu zika virus?
Zika virus ini disebarkan kepada manusia melalui gigitan oleh infected species nyamuk Aedes. Ooo. Jadi ia berpunya dari nyamuk dari species aedes rupanya. 
Pada tahun 1947 zika virus telah ditemui dan dinamakan semperna nama hutan di Uganda. Mangsa yang terkena zika ini adalah pada tahun 1952.  Pada May 2015, Pan American Health Organization (PAHO) telah mengeluarkan amaran terhadap zika virus di Brazil. Manakala pada 1 Feb 2016 World Health Organization (WHO) telah menisytiharkan Zika virus merupakan public health emergency of international concern (PHEIC). Dinyatakan zika virus ini akan merebak ke tempat baru. 
Apakah simptoms zika virus ?
Demamjoint pain / conjunctivities (red eyes)sakit kepalamuscle pain Bagi langkah berjaga-jaga sila berjumpa doktor jika anda mempunyai simptom diatas diantara 2 minggu selepas anda telah melawat tempat yang diisytiharkan mempunyai Zika. …

Kelebihan Kulit Kayu Manis Terhadap Kesihatan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsikan sedikit mengenai kebaikkan kulit kayu manis (Cinnamon) terhadap kesihatan kita.

Kulit kayu manis ini juga dikenali sebagai Cinnamomum cassia yang mana boleh didapati ditanam dinegara china, Indonesia dan juga vietnam. Didalam satu  tulisan cina yang telah didokumentasi mengatakan semenjak 2700 b.c. west asia, eropah, dan afrika telah mengimport kulit kayu manis ini dari india dan juga merupakan titik permulaan ia berkembang menjadi rempah.

Di dalam kulit kayu manis ini mengandungi antaranya seperti :-

manganaseironkalsiumfiber Mengikut kepercayaan orang di India 'chewing' kulit kayu manis ini dapat membantu didalam mengawal kitaran haid (menstrual cycle). 
Selain itu, berkumur dengan campuran dari kulit kayu manis sebanyak 1 sudu kecil bersama 1 satu sudu kecil madu yang dicampurkan kedalam air panas dapat membatu melawan bau nafas yang kurang menyenangkan.
Bagi mereka yang mempunyai blood pressure boleh cub…

Kebaikkan Lobak Merah (Carrots)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit kebaikkan lobak merah (carrots)

Tahukah anda lobak merah ini dikategori dalam kumpulan sayuran "taproots". Warna lobak merah ini kebiasannya berwarna oren dan mempunyai saiz 7 hingga 9 inci.

Kenapa anda perlu memakan lobak merah ini?

Di dalam lobak merah ini mengandungi kandungan seperti fiber, potassium, vitamin B6, vitamin A dan juga vitamin C dan juga ia mengandungi carotenes yang mana bagus untuk mereka yang ada diabetes. Selain itu ia juga turut mengandungi beta-carotene membantu untuk penglihatan waktu malam.

Berdasarkan rujukan yang saya baca lobak merah ini bagus untuk mereka yang mempunyai diabetes, emphysema dan juga untuk penglihatan.

Bagi mereka yang mempunyai diabetes, lobak merah ini bagus untuk membuat insulin meraka lebih efektif dan dapat meningkatkan blood glucose control.

Selain itu, ia juga turut membantu penglihatan pada waktu malam. Hal ini kerana kandungan beta-carotene yang ad…

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016. Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016 Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.
TAMAT : 28 FEBRUARY 2016
Langkah Penyertaan Segmen 1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016 2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry 3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Pencarian Bloglist Theathra

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Jom sama-sama kita meriahkan lagi segmen yang dianjurkan oleh ain ini.

Ini merupakan segmen beliau yang pertama..

Semoga berjaya kepada yang menyertai segmen ini dan juga kepada ain sendiri..



Review Hotel Equatorial Melaka

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera hari ni saya ingin membuat sedikit review dan pengalaman ketika berada di Hotel Equatorial Melaka.


Itu merupakan katil bilik saya king size, maaf sepah sedikit penat sangat jalan jem 4 jam atas highway sampai hotel terus landing baru amik gambar.
Apa yang best ketika berada di hotel ini, bilik dia besar selesa , bersih, mempunyai bath tab, air panas, disediakan bantal extra 2 buah dan ada sejadah disediakan dalam almari tidak perlu kita nak call request nak sejadah mudah. Turut menyediakan internet laju juga ooo.. chanel tv pun best serius part ni paling menarik, ada movie latest2 untuk kanak2 hingga ke cerita Hollywood.
Selain itu, masa nak check in dan check out tu, di meja lobby disediakan pemanis mulut ada gula2.. Okay la ada juga makan2 sikit kan sementara nak pegi cari makan.
Hotel ni dekat dengan dataran pahlawan jalan kaki dah sampai, kedai makan pun senang nak cari nak kedai runcit boleh pergi ke 7-eleven berada di depan hotel.
Jika anda…

Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin memberi sedikit tutorial mengenai cara mendaftar / aktfi nombor friendi mobile anda.

Anda boleh dapatkan starter pack di mynews or cawagan-cawangan yang menjualnya, tapi paling senang sekali boleh dapatkan di mynews shop.

Apa perlu anda buat adalah beli starter pack lepas itu bawa keluar sim kad dan masukkan ke dalam handphone anda.

Selepas itu anda perlu dail *119# dan ikuti arahan untuk mendaftar no anda itu. Selepas itu anda perlu restart handphone anda dan nombor anda telah aktif..

Saya kini tengah mencuba plan friendi ni pula macam seronok.. huhu..

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner